info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Depodaki 5 Bin Kitaba El Konuldu

Toplantı odasında ‘böcek’ bulunan TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne bu kez polis baskını yapıldı. Odaya ait depoda ‘bandrolsüz yayınlar bulunduğu’ gerekçesiyle aralarında MEB kitaplarının da bulunduğu 5 bin yayına el konuldu

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin yönetim kurulu görüşmelerinin yapıldığı toplantı odasında bir süre önce “Böcek” diye tabir edilen dinleme cihazı bulunmuştu.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, bu kez de odanın Türközü’ndeki yayın deposuna “Bandrolsüz yayınlar bulundurulduğu” gerekçesiyle polis baskını yapıldı. Ankara Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekiplerince, savcılık izniyle dün saat 13.00 sıralarında yapılan baskında, yaklaşık 5 bin bandrolsüz yayına incelenmek üzere el konuldu.
 
El konulan kitaplar arasında, Mimarlar Odası’nın Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Valiliği, İller Bankası ve Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ile ortaklaşa hazırladığı kitapların da bulunduğu öğrenildi. Depodaki arama gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.
 
Tehdit operasyonu
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve oda yöneticileri olayın duyulmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek duruma tepki gösterdi. Hakkan, odanın bir kamu kurumu niteliği taşıdığını belirterek, “Yayınlarımız kamuya açık, öğrenci ve üyelerimize yönelik ücdetsiz yayınlardır. Bu yayınlara herkes ulaşabilir. Görüyoruz ki; TMMOB’a yapılan saldırı devam etmektedir. Bu baskın ciddi bir tehdit operasyonu olarak yapılmıştır” dedi.
 
Hakkan, oda yayınlarından birçoğunun bazı bakanlıklar ve Ankara Valiliği ile ortaklaşa hazırlandığını söyleyerek, “Cumhurbaşkanı’nı ziyaretimizde de bu yayınlardan hediye etmişizdir. Yapılan bu baskın tamamen ideolojiktir” diye konuştu.
Oda Sekrekeri Tezcan Karakuş Candan da, “Biz hükümete muhalefet için bandrol almadık evet. Bu baskın odamızın kent mücadelesini itibarsızlaştırmak için yapılmıştır” dedi.
 
Savcıdan garip talep
Mimarlar Odası’na yönelik baskın için mahkemeden talepte bulunan Fikri ve Sınai Haklarla ilgili savcılığın, bandrolsüz kitaplar dışında, rastlanabilecek olası suç kanıtlarına da el konulması isteminde bulunduğu öğrenildi. Savcılıkların sadece tesadüfen elde edilmiş delilleri ele geçirdikten sonra talepte bulunmaları gerekirken, daha baskın yapılmadan talepte bulunulması soru işaretlerine yol açtı. Mahkeme ise alışılmadık bu talebi geri çevirdi.