info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Diş Hekimlerinden Sağlıkçılara Şiddete Tepki

Şanlıurfa da bir grup diş hekimi, görevi başındayken saldırıya uğrayan meslektaşlarına destek için protesto eylemi yaptı.

Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ek binasında toplanan bir grup diş hekimi, 2 meslektaşlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıları, merkezde ''2 saatlik nöbet tutarak'' protesto edeceklerini belirtti.

Merkezde görevli ve aynı zamanda SES Şube Başkanı olan diş hekimi İsmet Karadağ, burada yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik zaman zaman farklı il ve hastanelerde hasta ve hasta yakınları tarafından fiili veya sözlü saldırıların yaşandığını ifade etti.

Son zamanlarda bu saldırılarda artış yaşandığını iddia eden Karadağ, görev yaptıkları merkezde hafta sonu nöbet tutan kadın meslektaşlarına filli saldırıda bulunulduğunu öne sürerek, ''Aradan bir gün geçmemesine rağmen yine bir arkadaşımıza sözlü saldırıda bulunulmuş. Arkadaşımız güvenlik güçlerini çağırmak zorunda kalmış'' dedi.

Şanlıurfa'nın çok kalabalık bir kent olduğunu ve hasta yoğunluğunun bulunduğunu, kendilerinin de merkezde 24 saat nöbet tuttuklarını ifade eden Karadağ, bu nedenle polis noktası talep ettiklerini belirtti.

Sağlık görevlileri olarak, ellerinden geldiğince hastalara sağlıklı ve güvenli bir hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Karadağ, ''Hastalarımızdan talebimiz, bizlere saldırmasınlar. Bir sıkıntı olduğunda bizler elimizden geldiğince düzeltmeye çalışıyoruz. Birçok sıkıntı da bizlerin dışında gelişiyor. Çalışırken neden saldırıya uğrayalım. Neden hastalarımız mağdur duruma düşsün. Bir mağduriyet varsa da sorumlusu sağlık çalışanları değil'' ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından hasta bekleme salonunda yaklaşık 2 saat bekleyen gruptakiler daha sonra dağıldı.

Bu arada bazı diş hekimleri ve sağlık çalışanlarının eşleri ve küçük çocuklarıyla eyleme katıldıkları görüldü.