info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Doktorlar Şokta

Kütahya’da, 15 yaşındaki bir çocuğun midesinden, hastanede gerçekleştirilen endoskopiyle çıkarılanlar için ender görüldüğü bildirildi. Bu olay, çocuğun doktorlarını bile hayrete düşürdü.

Geçen hafta rahatsızlanan ve ailesine, bıçak, çay kaşığı, kalem gibi yabancı cisimler yuttuğunu söyleyen zihinsel engelli Emre Bilgir (15), Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırıldı.
 
Doktorların yaptığı muayenede midesinde yabancı cisimler bulunduğu belirlenen Bilgir`e hemen endoskopi uygulandı. Çocuğun midesinden meyve bıçağı, pet şişe kapağı, pipet, kurşun kalem, tükenmez kalem, iki çay kaşığı, dörder dondurma çubuğu ve ağaç dalı olmak üzere 15 parça yabancı cisim çıkarıldı.
Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu durumun, tıpta ender görülen vakalar arasında yer aldığını belirterek, ebeveynlere, çocuklarına daha fazla dikkat etmesi uyarısında bulundu.
 
Söz konusu cisimlerin çıkarılmasının yaklaşık 3 saat sürdüğü bilgisini veren Savran, “Bu, inanılacak gibi bir durum değil. Hastanın, boyu 15 santimetreye kadar ulaşan, delici ve kesici özellikteki yabancı cisimleri yutarak midesine nasıl indirdiğini anlamak mümkün değil” dedi.
 
DPÜ Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşgun, bunun gibi vakalara genelde pek rastlanmadığını aktardı. Bu kadar çok yabancı cisim yutulması ihtimalinin çok çok nadir bir durum olduğuna dikkati çeken Coşgun, şunları kaydetti:
Anne Emine Bilgir ise bıçak, çay kaşığı, kalem gibi cisimler yuttuğunu söyleyince çocuğuna inanmadıklarını ancak yine de onu hastaneye götürdüklerini bildirdi.