info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dünyanın En Acısı, "Trinidad Moruga Akrebi"

Dünyanın en acı biberinin "Trinidad Moruga Akrebi" adlı biber türü olduğu belirlendi.

New Mexico Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan Acı Biber Enstitüsü araştırmacıları, dünyanın en acı biberini bulabilmek için aylar süren bir araştırma yaptı.

Golf topu büyüklüğündeki Trinidad Moruga Akrebi biberleri, Scoville acılık ölçeğinde 2 milyon birime ulaşarak dünyanın en acı biberi oldu.

Acı sos firmaları, tohum üreticileri ve baharat sektörü temsilcileriyle işbirliği yapan araştırmacılar, en acı 125 tür biberi belirledi.

Araştırmacılar, yetiştirdikleri Trinidad Moruga Akrebi biberlerini toplarken biberin acısı derilerine nüfuz ettiği için sürekli eldiven değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

SIRRI CAPSAİCİN'DE
Kurutulan ve toz haline getirilen biberlere acılığını veren "capsaicin" adlı kimyasalı inceleyen araştırmacılar, bu kimyasalın çevre koşullarına göre değişiklik gösterdiğini belirledi.

Araştırmacılar, hava sıcaklığındaki artış ve kuraklığın kimyasalı artırarak biberi daha acı yaptığını ortaya çıkardı.

ACISI SONRADAN ÇIKIYOR
Enstitü'nün müdürü Paul Bosland, "biberden alınan ilk ısırığın çok kötü olmadığını, ancak biberin acısının sonradan çıkmaya başladığını ve insana acı verdiğini" söyledi.

Hindistan'da yetişen "Bhut Jolokia" türü biber, Scoville acılık ölçeğinde 1,2 milyon birimle dünyanın en acı biberi olarak 2007 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.