info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ehliyet Alacaklar Artık 1 Yıl Stajyersiniz

TBMM Genel Kurulu nda, Bazı Kanun ve KHK larda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi nin birinci bölümü kabul edildi. Kabul edilen maddeler arasında İlk defa sürücü belgesi alanların bir yıl süreyle aday sürücü olarak tanımlanması da yer alıyor.

TBMM Genel Kurulu'nda temel kanun olarak görüşülen teklifin 1. bölümünde yer alan 23 madde kabul edildi. Kabul edilen bölümde yer alan belli başlı düzenlemeler şöyle: 
 
"Kamu kurum ve kuruluşlarında 100 bin sözleşmeli personel, kadroya alınacak. Vekil Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapanlar ile 4 Mayıs 2005 ile 30 Haziran 2013 tarihleri arasında en az 3 ay süreyle bu görevde bulunanlar kadroya geçirilecek. Spor müsabakalarına dayalı yasa dışı bahis ya da şans oyunları oynatan ve oynanmasına yer ya da imkan sağlayanlara yönelik para ve hapis cezaları artırılacak. İzin verilen vakıf, kurum ve kuruluşlar dışında "Diyanet" kelimesi isim olarak kullanılamayacak."
Kabul edilen maddelerden biri ile birlikte artık sürücü belgeleri de süreli olarak verilecek. İlk defa sürücü belgesi alanlar, en az bir yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilecek.
Bu madde ile ilk defa ehliyet alacak olanlar bir yıl süre ile aday sürücü statüsünde olacak. Bir yıl sonunda yapılacak değerlendirmeye göre normal sürücü belgesi verilecek. 
 
Bu düzenlemenin gerekçesinde trafik kazalarının en çok 18-24 yaş arasındaki kişiler yüzünden olduğu belirtiliyor. 
 
Bu nedenle yeni ehliyet alanların bir yıl takip edilmesi ondan sonra aday sürücü statüsünden çıkarılması öneriliyor.