info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Erasmus+ Projesinde İkinci Hareketlilik: Macaristan

Erasmus+ Projesi (Preparing for life in the 21st Century) kapsamında ikinci hareketlilik 2 öğretmen ve 12 öğrenciyle birlikte Macaristan’a gerçekleştirildi.

17.03.2015- 24.03.2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Macaristan hareketliliği hem öğrenciler hem de öğretmenler için beklentilerin çok üstünde bir deneyim oldu. 6 ülkeden 64 öğrenci ve 15 öğretmenin katılımıyla gerçekleşen Macaristan hareketliliğinde birçok tarihi ve turistik mekân ziyaret edildi. Yedi güne yayılan gezilerde Macaristan Parlamento Binası, St. Stephen’s Bazilika, Gellert Tepesi, Kahramanlar Meydanı, Balaton Gölü, Tihany, Adventure Park, Balatonfüred, Esztergom, Basilica, Maria-Valeria Köprüsü, Slovakya görüldü.
 
 
Düzenlenen farklı etkinlikler öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimleri açısından çok faydalı oldu. 6 ülkenin öğrencilerinden 8 karma grup oluşturularak bu gruplarla genel kültür yarışmaları yapıldı. Ayrıca bu karma grupların kale bölgesinde üç saatlik bir zamanda bölgeyi tanımalarına yönelik bir etkinlik düzenlenerek tarihi binaları bulmaları istendi. Böylece eğlenerek kalıcı öğrenme gerçekleşti ve etkinlik amacına ulaştı.  
Adventure Park’ta ağaçlar arasında hazırlanmış parkurda keyifli zaman geçiren öğrenciler beden eğitimi çalışmalarında da bulundular. Bunların yanı sıra çeşitli dersler ve sportif faaliyetler düzenlendi: dans, okçuluk, yüzme, bilgisayar, resim ve el işi; masa tenisi, voleybol, basketbol ve futbol…
 
 
Projenin ve Macaristan hareketliliğinin en önemli faydası öğrencilerin yabancı dil bilmenin ne kadar önemli olduğunu kavramaları oldu.  İlk günlerde konuşmada ve anlamada zorluk çeken öğrencilerimizin sonraki günlerde çekingenliği de üzerlerinden atarak İngilizce konuşma pratiği kazandıkları görüldü. Kurdukları dostlukları döndükten sonra da devam ettiren öğrencilerimiz bu sayede İngilizce bilgilerini geliştirme olanağı bulmaktadırlar. Bu bağlamda projenin en önemli amacına daha ilk öğrenci hareketliliğinde ulaştığı görülmüştür.
 
 
Öğrenciler yapılan derslerle ve sportif aktivitelerle hoş zaman geçirerek farklı kültürleri tanıma ve yeni yerler görme imkânı buldular.
 
Kaynak : Murat Ürtekin