info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Evdeki En Kirli Yer Klozet Değil

Evinizde en çok bakterinin yaşadığı alanı sorsak muhtemelen aklınıza ilk gelen yer klozet olur. Ancak gerçek pek de öyle değil. İşte evinizdeki en kirli eşya!

 

Arizona Üniversitesi’nden Mikrobiyoloji profesörü Dr. Chuck Gerba, hastalıkların nasıl yayıldığı konusuyla ilgili araştırmalar yapmaktadır. Araştırma dahilinde evden aldığı örneklerdeki bakteri miktarını ve çeşitliliğini incelemektedir. Özellikle fekal (dışkı ile ilgili) bakterilerden olan E.coli ve staphylococcus aureus bakterilerinin varlığını aramaktadır.
 
İncelemeler sonucunda klozet halkasında her 5 santimetrekarede 50 bakteri bulunduğu gözlemlenmiştir. Dr. Gerba, “Evinizdeki en temiz noktalardan biri klozet halkasıdır” diyerek çoğumuzu şaşırtıyor.
 
Sonuçlara göre mutfakta kullandığımız kesme tahtasında klozet halkasından 200 kat daha fazla fekal bakteri yaşıyor. Bu bakteriler çiğ et ve hayvanın iç organları yoluyla geliyor.
 
Evimizdeki en kirli eşya ise bulaşık süngeri! Bulaşık süngerimizin her 5 santimetrekaresinde 10 milyon bakteri yaşıyor. Yani bulaşık süngeri klozet halkasından 200.000 kat daha kirli!