info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Genç Doktor Adayları Ege Üniversitesi İle Tanıştı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen “Uyum Haftası” kapsamında yeni doktor adaylarına bölüm tanıtımı yapıldı.

 
Hafta başında Muhittin Erel Amfisi’nde  başlayan etkinliğin son gününde Prof. Dr. Beno KURYEL, Prof. Dr. Ali Saffet GÖNÜL, Prof. Dr. Işık TUĞLULAR ve Yrd. Doç. Dr. Eren AKÇİÇEK konuşmacılığı üstlendi.
 
Prof. Dr. Beno KURYEL “Bilim Tarihi ve Felsefesini Tartışmak” konulu konuşmasında entelektüel alanın gençler arasında tartışılması gerektiğini savundu. Konuşmasının sonunda gençlere söz hakkı vererek onların sorularını cevapladı.
 
 
Prof. Dr. A. Saffet Gönül “Tıp Öğrencisinde Bedensel ve Ruhsal Bütünlük” konulu konuşmasını yaptı. Doktorların yaptığı fedakârlıkların nedenini, hayat kurtarmak keyfinin dışında neyi değiştirebileceğini görmek olduğunu ifade etti. Öğrencilere uyku, yemek ve eğlenceden fedakarlık yapmamalarını tavsiye etti.
   
Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işık Tuğlular “Tıp öğrencisi iken geleceği şekillendirmek” adlı konuşmasında örnekler vererek kendi öğrencilik hayatından bahsetti.
 
 
“ İzmir de Yaşam” adlı konuşmayı Yrd. Doç. Dr. Eren Akçiçek yaptı. Kendisinin de bir İzmir fanatiği ve aşığı olduğunu söyleyen Akçiçek, İzmir tarihi ve kent kültürüne dair bilgi ve fotoğraflara konuşmasında yer verdi.
     
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu konuşmacılara sunumlarının ardından plaketlerini takdim etti.
 
 
Uyum haftası sunumlarının ardından geç doktor adaylarına üst sınıf öğrencileri eşliğinde Tıp Fakültesi ve Ege Üniversitesi Hastanesi tanıtıldı. 
 
Kaynak : Murat Ürtekin