info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İzmir’den Washington’a Canlı Yayında Tek Delikten Robotik Cerrahi

Dünyada ilk defa bir kadının göbek deliğinden rahmi alınacak

*Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda Prof.Dr.Fatih Şendağ tarafından robotik cerrahi ile gerçekleştirilecek operasyon Washington ‘da “Dünya  Jinekolojik Endoskopi Kongresi” nde anında izlenebilecek.
*Türkiyede ilk defa laproskopide sanal gerçeklik eğitimini başlatan ve halen de ilk olma özelliğiyle bu eğitimleri sürdüren Ege Üniversitesi  10-14 Kasım’da  Amerikada 5bin Jinekologun katıldığı alanındaki en büyük kongrede dünyanın gözleri üzerinde olduğu merkezde olacak.
 
Ege Üniversitesi 14 Kasım 2013 tarihinde  saat TSİ 16.00’da Tıp dünyasının gözleri üzerinde  olan merkez olacak.Dünya da ilk defa robotik cerrahi yöntemiyle  bir kadın hastanın göbek deliğinden rahmi alınacak. Kadın Doğum Anabilim Dalından Prof. Dr. Fatih Şendağ ‘ın yapacağı operasyon  ABD  Washington ‘da toplanan  Dünyanın en büyük  “Dünya  Jinekolojik Endeskopi  Kongresi” nde 5 bin jinekolog tarafından anında izlenecek. 
 
Ege Üniversitesi’nde  robotik  cerrahi  yöntemini ilk kullananlardan olan Prof.Dr.Fatih Şendağ; Ege Üniversitesi Kadın Hastalıkları  ve Doğum Anabilim  Dalı Öğretim Üyeliği dışında  Türk Jinekolojik Endoskopi Derneği Başkanlığı  , Türk Jinekolojik  ve  Obstetrik  Derneği  İzmir Şube Başkanlığı , Türk Üreme  Sağlığı ve İnfertilite Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği , Orta Doğu Jinekolojik Endoskopi Derneği Bilimsel Kurul Sekreterliği , Avrupa Jinekolojik  Endoskopi Derneği Bilimsel Kurul Üyeliği ve Amerika Jinekolojik Endoskopi Derneği Danışma Kurulu Üyeliği de yapıyor. 
Kaynak : Murat Ürtekin