info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kızılay’a Kurban Vekaleti 740 TL

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, “Vekaletini Türk Kızılayı’na verecek olan vatandaşlarımız için ücretler, yurt içinde 740 lira, yurt dışında 475 lira olarak belirlendi” dedi.

Bu yıl Türk Kızılayı’nın, “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla yola çıktığını dile getiren Kınık, Et ve Süt Kurumu’yla yürüttükleri organizasyon kapsamında, kurban paylarının hijyenik bir şekilde konservelere dönüştürüldüğünü, bu yöntemin kurban etlerinin yıl boyunca sağlıklı bir şekilde tüketilmesine imkân sağladığını kaydetti. Marketler de açıklıyor Kınık, Kurban Bayramı’nın bereket ve neşesinin hem yurt içi hem de yurt dışında yaşanması için büyük bir seferberlik başlattıklarını ifade ederek, “Bu sene yurt içinde 21 bin, yurt dışında da 31 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyoruz.

 

Bu konuyla ilgili çalışmalarımız daha önceden başlamıştı, veteriner hekim kontrolünde kurbanlarımız temin edildi” diye konuştu. Kınık bu seneki kurban organizasyonunu yaklaşık 30 ülkede gerçekleştireceklerini belirtti. Kınık, bu sene yurt dışı faaliyetlerinde geçen yıla göre yüzde 50 artış öngördüklerini ifade ederek, “Vekaletini Türk Kızılayı’na verecek olan vatandaşlarımız için ücretler, yurt içinde 740 lira, yurt dışında 475 lira olarak belirlendi. Türkiye’de Et ve Süt Kurumu’na ait 5 kombinada kesim yapmayı hedefledik.

 

Bu kesimleri, Türkiye’de ve yurt dışında gerekli İslami şartları yerine getirerek, Diyanet’in önerdiği usullerle gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan market zinciri CarrefourSA, Kurban Bayramı kapsamında canlı satış ve kesimin yanı sıra “Karaman Koç Kurban Paketi, Kıvırcık Koç Kurban Paketi, ve 1/7 Hisse Büyükbaş Kurbanlık Paketi” olmak üzere tüketicilerine 3 paket seçeneği sunduğunu duyurdu. Buna göre, 16 - 18 kilogramlık Karaman Koç Kurban Paketi 869 lira, 16 - 18 kilogramlık Kıvırcık Koç Kurban Paketi 949 lira, 1/7 hisse 18 - 20 kilogram kemiksiz et Büyükbaş Kurbanlık Paketi ise 989 lira üzerinden müşterilerin hizmetine sunulacak.

 

Üretici %30 zam yaptı Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut, kurbanlık fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 25 ile 30 arasında artış olduğunu belirtti. Artışın kuraklık sebebiyle yem ve saman fiyatlarındaki yükseliş ile kurbanlık temininde çekilen sıkıntılardan kaynaklandığını kaydeden Karabulut, şunları söyledi: “Birlik olarak canlı kurbanlık dananın kilogram fiyatını 18 lira olarak belirledik. Düve fiyatını da yine canlı kilogramını 17 lira, ikinci sınıf olarak tabir ettiğimiz ineğin canlı kilogram fiyatını da 15 lira olarak tespit ettik.”