info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Korkunç cinayette iyi hal indirimi

Sevgilisini öldürdü, parçalara ayırıp çöpe attı, iyi hal indirimi aldı

Münevver' benzeri cinayette iyi hal indirimi

BURSA’da konsomatris sevgilisi 25 yaşındaki Sevgi Taşkın’ı öldürüp cesedini parçalara ayırdıktan sonra, bacaklarını çöp konteynerine attığı öne sürülen tutuklu sanık 31 yaşındaki Bülent Kocaman önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ardından bu ceza iyi halden 25 yıla indirildi. Kocaman, cezaevinde yattığı süre göz önüne alındığında 14.5 yıl sonra tahliye edilecek.

Merkez Nilüfer İlçesi’nde geçen yıl Temmuz ayında belediye ekiplerince çöp konteynerinin içinde diz kapağı hizasından düzgün olarak kesilmiş, tırnakları ojeli bir kadına ait 2 bacak bulundu. Polis, İstanbul’daki Münevver Karabulut’un öldürülmesine olan benzerliği ile dikkat çeken cinayete kurlan giden kadının 39 olan ayak numarasından yola çıkarak, yakınlarının kayıp başvurusunda bulunduğu ve eşinden ayrı yaşayan 1 çocuk annesi Sevgi Taşkın’a ait olduğunu belirledi. Soruşturmayı genişleten polis, Sevgi Taşkın’ın Bülent Kocaman’a ait müzikolda konsomatris olarak çalıştığını, işyeri sahibi Kocaman ile birlikte yaşadığını tespit etti.

Bunun üzerine Bülent Kocaman’ın evinde arama yapan polis, bu kişi ile babası Ali Ekber ve kardeşi Barış Kocaman’ı gözaltına aldı. Cinayet şüphelisi olarak mahkemeye çıkartılan Bülent Kocaman tutuklanırken, babası ve kardeşi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Hakkında Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Bülent Kocaman’ın yargılanması tamamlandı.

Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Bülent Kocaman’a önce ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan heyet bu cezayı 25 yıla indirdi. Cezaevinde kaldığı süre dikkate alındığında 14.5 yıl sonra tahliye olması beklenen Bülent Kocaman’ın Avukatı Rıdvan Demircioğlu, verilen cezayı çok bulduklarını bu nedenle temyiz edeceklerini söyledi.