info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Müdüre Aciz Yaratık Cezası

“Aptallık var mı sende, aklında beyninde sıkıntı var mı? Kendi derdini çözmekten aciz bir yaratık olmuşsun!..” dedi ve yandı...

Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, daha önce görev yaptığı Adana’da obez polis memuru K.A.’ya “Aptallık var mı sende? Kendi derdini çözmekten aciz yaratık olmuşsun” diye hakaret ettiği gerekçesiyle, 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkûm oldu.

20 POLİS KİLO VEREMEDİ

Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 4 Kasım 2009’da kilolu polis memurları için, ‘Obezite ile Mücadele ve Sağlıklı Yaşam Projesi’ kapsamında Çukurova Üniversitesi’yle birlikte program düzenlendi. Programa katılan 847 kilolu personel arasında yer alan 20 polis memurunun, zayıflama programı boyunca kilo vereceklerine, daha da şişmanladıkları ortaya çıktı. İddiaya göre, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, obez 20 polisi 24 Mart 2011’de makamına çağırarak hakarette bulundu.


Memurlardan 116.5 kiloluk Kadir Ateş, Müdür Kesmez’in kendisine söylediği, “Aptallık var mı sende, aklında beyninde sıkıntı var mı? Kendi derdini çözmekten aciz bir yaratık olmuşsun!..” gibi sözleri gizlice kayda aldı. Adana 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşmasında, kısa süre önce merkeze alınan Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, ‘hakaret’ suçundan 11 ay 20 gün hapse mahkûm oldu. Ceza ertelendi, Kesmez’in bir yıl süreyle denetime tabi tutulması karara bağladı.