info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Müdüre Gerzek Cezası

Kilo veremeyen bir polis memuruna hakaret iddiasıyla yargılanan eski Emniyet Müdürü Salih Kesmez 11 ay 20 gün hapis cezası aldı. Ceza ertelendi, müdür bir yıl denetime tabi tutulacak

Adana’da görev yaptığı dönemde psikolojik baskı yaparak aşırı kilolu polisleri zayıflamaya zorladığı, kilo veremeyen polislere hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan eski Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez suçlu bulundu.

Geçen Mayıs ayında Polis Başmüfettişliği’ne atanan Emniyet Müdürü Mehmet Kesmez’in talimatı üzerine, Adana Emniyet Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle aşırı kilolu polislerin zayıflatılması için çalışma başlatıldı.  578 polisin aşırı kilolu olduğu belirlendi. Bu programa katılan personel arasında 20 polis memuru tüm eğitim programlarına karşın kilo veremedi, aksine kilo aldı.

Memur görüşmeyi kaydetmişti
Bunun üzerine, Kesmez, kilo veremeyen memurları makamına çağırdı ve herbiriyle tek tek görüştü. Görüşme sırasında iddiaya göre; Kesmez polislere hakaret etti. Makamdan çıkan polislerin hakarete uğradıklarını söylemeleri üzerine, 116.5 kiloluk polis memuru Kadir Ateş (38), cep telefonundaki ses kayıt özelliğini açıp, içeri girdi. Ateş, Kesmez’in kendisine söylediği, ’.... Aptallık var mı sende? Aklında beyninde bir sıkıntı var mı? İnşallah geri zekalılık var. Ben geri zekalı memurlardan hoşnut değilim. Kendi derdini çözmekten aciz bir yaratık olmuşsun...’ gibi sözlerini kayda aldı. Ateş, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne Kesmez hakkında şikayette bulundu. Kesmez hakkında, Ateş’e hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 ay hapis cezası istemiyle Adana 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Hakim, Kesmez’i ’hakaret’ suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Sonra da cezayı erteleyerek, bir yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi.

Adana’da kilolu polisler kampa alınmıştı!