info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Okullara Seçim Tatili

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Haziran milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle 13 Haziran Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Haziran Pazar günü  yapılacak milletvekili genel seçimlerinin ardından 13 Haziran Pazartesi gününün,  resmi- özel ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile yaygın eğitim kurumlarında  bir gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.

MEB'den yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun “Genel  Seçimler” konulu bir genelge yayımladığı belirtildi.

Genelgede, 12 Haziran Pazar günü yapılacak 24. Dönem Milletvekili Genel  Seçiminde oy verme işlemlerinin genellikle Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda  gerçekleştirileceğini ifade eden Çubukçu, öğretmenlerin büyük bir bölümünün de  sandık kurullarında görev alacağını kaydetti.

Çubukçu, genelgede şunları kaydetti:

“Bazı bölgelerde sayım işlemlerinin gece geç vakitlere kadar  uzayabileceği dikkate alınarak okul ve kurumların temizlenip düzenlenerek yeniden  eğitim ve öğretime hazır hale getirilebilmesi, sandık kurullarında görev alan  öğretmenlerin zamanında ve etkin olarak eğitim ve öğretimi sürdürebilmeleri  amacıyla her derece ve türdeki resmi ve özel ilk ve ortaöğretim ile yaygın eğitim  kurumları 13 Haziran 2011 Pazartesi günü bir gün süreyle tatil edilmiştir.”