info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

ÖSYM den Açıklama

ÖSYM Başkanlığı, 25 Nisan 2011 günü (yarın) başlaması planlanan 2011-LYS başvurularının, YGS sonuçlarının açıklandığı andan itibaren başlayacağını ve adayların başvurmalarını sağlayacak kadar süre uzatılacağını bildirdi. ÖSYM, ALES teki kitapçık krizi ile ilgili olarak ise sınavda, çok az miktarda kitapta bazı baskı hataları olduğu, bunun haricinde bir sorun yaşanmadığını belirtti.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 27 Mart 2011'de yapılan Yükseköğretim Geçiş Sınavı (2011-YGS) değerlendirme çalışmalarının tamamlandığı ifade edilirken, YGS sınav sonuç değerlendirmeleriyle ilgili olarak kamuoyunda ''şifreli soru/cevap'' şeklinde yer alan konunun ÖSYM ve adli kurumlar tarafından araştırıldığı ve çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
ÖSYM açıklaması şöyle:

''27 Mart 2011 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2011-YGS) değerlendirme çalışmaları tamamlanmıştır.

Sınav sonrası kamuoyunda süregelen iddialar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tüm boyutları ile araştırılmaktadır. Başsavcılığın araştırmaları tamamlandığında 2011-YGS sonuçları açıklanacaktır.

25 Nisan 2011 günü başlaması planlanan 2011-LYS Başvuruları da YGS sonuçlarının açıklandığı andan itibaren başlayacak ve adayların başvurmalarını sağlayacak kadar süre uzatılacaktır.''

 

ALES açıklaması

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ile ilgili ÖSYM'den yapılan açıklamada, sınavda, çok az miktarda kitapta bazı baskı hataları olduğu, bunun haricinde bir sorun yaşanmadığı belirtildi.

ÖSYM yaptığı yazılı açıklamada, 2011-ALES İlkbahar Dönemi Sınavı'nın bugün 72 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek'te yapıldığını hatırlattı.

Sınava toplam 272 bin 496 adayın başvurduğu, 821 bina ve 10 bin 996 salonda sınavın gerçekleştiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

''ÖSYM'nin 5 Ekim 2010 tarihinde internet sitesinde kamuoyuna duyurduğu ve daha sonraki sürede de ulusal basında geniş yer alan sınav güvenliğini artırıcı tedbirler ile sınav sorunsuz olarak tamamlanmıştır.

Sınavda çok sınırlı sayıda adaya basım hatası olan soru kitapçıklarının eriştiği tespit edilmiş ve hızlı bir şekilde yedek soru kitapçıkları ile sınava devam edilmiştir. Yedek soru kitapçıklarının yeterli olmadığı bazı sınav merkezlerinde, adayların mağdur olmaması için adaylara verilen soru kitapçıklarının incelenmesi sonrasında ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından gereken işlem yapılacaktır. Sınavın sorunsuz gerçekleştirilmesine katkı sağlayan ÖSYM çalışanlarına, sınav görevlilerimize, emniyet güçlerimize ve sınava katılan adaylara teşekkür ederiz.''

Öte yandan, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in sınav kitapçıklarında sorun çıkan öğrencilere bizzat mektup yazarak kaygı duymamalarını, kitapçıkların en geç Salı günü ÖSYM'ye eriştikten sonra değerlendirerek sınava kitapçıkları yüzünden katılamayanların sınavlarının gerekiyorsa Yönetim Kurulu kararı ile yenilenebileceğini ifade edeceği öğrenildi.