info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Rumeli Üniversitesi Rektörü Tamer Dodurga, Çanakkale Ruhunu Kaybedersek Her Şeyimizi Kaybederiz

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Tamer Dodurga,Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde gerçekleştirilen 57.Alay komutanı Yarbay Hüseyin Avni’yi anma programında yaptığı konuşma ile büyük alkış alırken,gelecek nesillere önemli mesajlar verdi.

Gelecek nesillerin,özgürlük ve Cumhuriyet bayrağını her daim taşıması gerektiğini ifade eden ve tarihe geçecek bir konuşma gerçekleştiren İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Tamer Dodurga ; “Hepimizin bildiği gibi, Çanakkale savaşları Türkiye’nin önsözüdür. Âmâ Tekirdağlıların da daha iyi bildiği gibi 57. Alay Çanakkale’nin önsözüdür. Atatürk’ün, “ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” sözünün ardından düşmana saldırıp Çanakkale’yi dar eden 57.Alay sadece Çanakkale’nin kaderini değiştirmekle kalmayıp, aynı zamanda Türkiye’nin tarihinin kaderini değiştiren şerefli bir alayımızdır. Biz Tekirdağlı olarak, haklı olarak,57.Alay ile övünürüz. Çünkü Tekirdağ’da teşekkül etmiş, büyük önder Atatürk’ün eğittiği ve 15 Şubat 1915’de de Maydos’a yani bugünkü Eceabat’a oradan da Biga üzerinden cepheye intikal etmiş, böylece ZAFERİ TEKİRDAĞ’DAN ÇANAKKALE’YE GÖTÜRMÜŞ BİR ALAYIMIZDIR.

Elbette övüneceğiz fakat övünmek için biraz da hak etmek gerekiyor. Şehitlerimizin övülmeye, saygı duruşlarında bir dakika saygı duruşuna ihtiyaçları yok. Onlara saygı duymak için yapmamız gerekenler var. Bunlar, ilk önce kanları, canları pahasına muhafaza ettikleri bu toprakları sonuna kadar savunmak ve muhafaza etmek ayrıca kanla, irfanla kurulan Cumhuriyeti ve bu ruhu nesilden nesile aktarmaktır. Bu ruh Çanakkale’de ateşlenmiş,19 Mayısta taçlanmış,30 Ağustos Büyük Taarruzda şehit olduğu halde elinden sancağı düşürmemiş yiğidimde vücut bulmuştur. Biz bu ruhu kaybedersek, her şeyimizi kaybederiz. Çünkü onlar yani 7 Düvel dediklerimiz, hala Büyük Taarruzun acısına “Asya felaketi” diyorlar. Halen Lozan hezimetinin acısını, Sevr’i kabul ettirememenin acısını, Mudanya Mütarekesinin acısını, “geldikleri gibi gitmenin” acısını hala yüreklerinde hissediyorlar ve hala fırsat kolluyorlar. Bu nedenle tarih bilincini ve Cumhuriyet ruhunu nesilden nesile aktarmamız gerekiyor ve bu konuda da kurumlarımıza da, sivil toplum kuruluşlarına da vatandaşımıza da görev düşüyor. Bugün görevini layıkıyla yapan sivil toplum kuruluşu olan 57. Alay yürüyüşçülerinin organize ettiği törende bir aradayız. Onların bu yürüyüşler esnasında ne mücadeleler verdiğini bilen biri olarak kendilerine teşekkür ediyorum” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin