info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sibirya Soğukları Geliyor

Türkiye başka bir soğuk hava dalgasının etkisine giriyor. Bu defa Sibirya üzerinden gelecek soğuklar çok daha şiddetli olacak. Salıdan-Cumaya kadar pek çok kentte kar sebebiyle ulaşımında aksamalar olabilir. Karadeniz sahillerine bile kar yağacak.

İstanbul'da rüzgarlar yine kuvvetleniyor ve hava soğuyor. Pazartesi yağmur şeklinde görülecek yağış Pazartesi gecesi ve Salı kara dönecek, Çarşamba ve Perşembe de kar yağışı devam edecek. Ankara karla karışık yağmurlu, 5 derece, salıdan itibaren kar yağışlı olacak. İzmir'de ise hafta boyu yağış yerine kuru soğuk olacak. Sıcaklık salıdan itibaren 7 derecenin altına inecek. Bursa'da yağmur salıdan itibaren kara dönüyor. Adana'daki sağanaklar bu hafta zayıflayacak, Çarşamba günü ise hava çok soğuyacak.
Marmaralılar dikkat! Pazartesi gecesi ve Salı günü yine şiddetli soğuk geliyor. Yağışlar Salıdan-Cumaya kadar aralıklarla hep kar şeklinde olacak. Yağış yine en az Trakya tarafını etkileyecek. Salıdan itibaren hissedilen sıcaklıklar 0 derecenin altına iniyor. 
 
İç Anadolu'da da yeni hafta boyunca kar ve kuvvetli soğuk var. Ancak kar fazla kuvvetli değil. sıcaklıklar Salı-Çarşamba sıfırın altına inecek.
 
Ege'de bu hafta soğuklardan etkilenecek ama yağış yok denecek kadar az. Genellikle kuru soğuk olacak. Zirai don tehlikesi var. Bu hafta sadece Kütahya-Afyon arasında hafif kar yağışı olabilir.
 
Akdeniz'de 1 haftadır süren sağanaklar yeni haftada zayıflayarak etkisini kaybedecek. Ancak şiddetli soğuklar salıdan itibaren güneye kadar inecek. Akdenizin iç kesimlerinde şiddetli zirai don riski var. Sera ve narenciye üreticileri tedbirli olmalı. 
 
Güneydoğu'da ise 2 gün yağmur şeklinde sürecek yağışlar Çarşamba günü havanın ani soğumasıyla kara dönecek. 
 
Doğu Anadolu'da bu hafta kar yağışı ulaşımı zorlaştırabilir. Malatya ve Elazığ'da ise sulu kar şeklinde görülen yağış salıdan itibaren kara dönüşecek. 
 
Karadenizliler dikkat! Şiddetli soğuk en fazla bu bölgeyi etkileyecek. Pazartesi de yağışlar yağmur şeklinde ancak salıdan itibaren kıyılara bile kar yağacak. Salı-Çarşamba sıcaklık 3 derecenin altına inecek.