info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trafikte Uyuşturucu Denetimi Başlıyor

İstanbul’da trafik polisleri bugünden itibaren alkol kontrolünün yanında uyuşturucu kontrolü de yapacak. Bugünden itibaren hayata geçirilecek uygulama nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesince seminer düzenlendi.

Trafikte uyuşturucu denetimine yönelik uygulama, bugünden itibaren hayata geçirilecek.
 
Uygulamayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesince seminer düzenlendi. Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Ali Özsoylar, uygulamada kullanılacak "uyuşturucu analiz cihazı"nın tanıtımını yaptı. Seminerde, Özsoylar'a Alman uzmanlar da yardımcı oldu.  
 
19 ayrı uyuşturucu türünü tanıyabilen cihazın verdiği sonuçlara göre, uyuşturucu kullandığı tespit edilen sürücünün ehliyetine 5 yıl süreyle el konulacak ve 3 bin 600 lira para cezası kesilecek. Sürücüden alınan tükürükörneği ise "adli delil" olarak 2 yıl süreyle saklanacak.
 
Buıgünden itibaren başlayacak uygulamada, uyuşturucu kullandığı tespit edilen sürücü trafik polislerinin işlemlerinin ardından bölgedeki en yakın polis merkezine götürülerek hakkında uyuşturucu kullanmaktan adli işlem yapılacak. Test yaptırmak istemeyenlere ise 2 bin lira para cezası kesilecek ve ehliyetine 2 yıl süreyle el konulacak. Ancak yönetmelikte belirlenen süre içerisinde Adli Tıp Kurumundan "temiz raporu" getirirse cezası iptal edilecek.
 
9 DAKİKADA TESPİT EDİYOR
 
İstanbul’da trafik polisleri bugünden itibaren alkol kontrolünün yanında uyuşturucu kontrolü de yapacak. Bu amaçla Almanya’dan ithal edilen “Mobil uyuşturucu analiz cihazı” Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen bir seminerle tanıtıldı. Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Ali Özsoylar uyuşturucu analiz cihazı ve kullanımı hakkında bilgi verdi. Bu arada cihazın tanıtılmasında Alman uzmanlar da katıldı. Cihazdan şu anda İstanbul’da 3 adet olduğu belirtildi. Cihaz yaklaşık 9 dakika içinde ölçüm yapılan kişinin hangi uyuşturucu maddeyi kullandığını tespit ediyor. 19 ayrı uyuşturucu madde türünü tanımlayabilen cihazın bir ölçümünün bedeli yaklaşık 20 Euro olarak hesaplandı. Uyuşturucu kullandığı tespit edilen sürücünün ehliyetine 5 yıl süre ile el konurken 3 bin 600 lira da para cezası kesileceği belirtildi. Cihazla ölçüm yaptırmak istemeyen sürücünün ise ehliyetine 2 yıl süre ile el konurken 2 bin lirada para cezası kesilecek.