info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye Birincisi: Şifre İddiasına İnanmak İstemiyorum

YGS de tüm puan türlerinde Türkiye birincisi olan Ankara Fen Lisesi öğrencisi Mahmut Bilal Doğan, "Şifre olmadığına inanmak istiyorum" dedi.

 

Babası Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi, 4 kardeşin en büyüğü olan Mahmut Bilal Doğan, sonucu öğrendiğinde ilk sevincini ailesiyle paylaştığını söyledi.
 
Doğan, şifre tartışmalarıyla ilgili soruları da şöyle yanıtladı: "Benim başım dik, alnım açık. Çalıştım, dua ettim, Allah'a bıraktım gerisini. Sınavda şifreyi fark etmedim. Hatta matematiğe o yüzden oldukça sürem gitti." Doğan, "Başarıma gölge düşer diye burukluk yaşadın mı?" sorusu üzerine de "Bu herkesin aklına geliyor ama insanların 1 milyon 700 bin kişiyi doğrudan etkileyen bir konuda sahtekarlık yapabileceğine inanmadım. Şifre olmadığına inanmak istiyorum" diye yanıtladı.
 
Doğan'ın Kayseri'nin Talas ilçesindeki evinde bayram sevinci yaşandı. Hukukçu olan baba Prof. Dr. Murat Doğan sevinçli haberi Tokat'ta alırken, hukukçu olan ancak çalışmayan anne Gülinazik ise oğluyla gurur duyurduğunu belirtti.