info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yetersiz Beslenme Obeziteyi Tetikliyor

2016 Küresel Beslenme Raporuna göre, dünya nüfusunun üçte biri, yeterli ve sağlıklı beslenemiyor. Bu durum, obezitenin de önemli nedenleri arasında zira raporda yetersiz beslenme ile birlikte obezitenin de arttığı belirtiliyor.

Bu tespit 2016 Küresel Beslenme Raporunda yeraldı. Rapora göre, dünya nüfusunun üçte biri yeterli ve sağlıklı beslenemiyor. 129 ülkeyi kapsayan raporda her 3 kişiden birinin yetersiz beslendiği belirtiliyor. 

Ülkelerin yüzde 44`ünde ciddi seviyelerde hem obezite hem de yetersiz beslenme sorununun yaşandığı kaydediliyor. Obezitedeki artışın dünyanın her bölgesinde ve neredeyse her ülkede görüldüğü vurgulanıyor. 

Yüz milyonlarca kişinin yetersiz beslendikleri için aşırı kilolu oldukları, kanlarında da çok fazla şeker, tuz ve kolestrol olduğuna dikkat çekiliyor. Raporda pek çok ülkenin obezite ile mücadele ettiği ancak pek azının bu konuda ilerleme kaydettiğine işaret ediliyor. 

5 yaşın altındaki çocuklarda yetersiz beslenenlerle aşırı kiloluların oranının birbirine yakınlaştığına da dikkat çekiliyor. Sorunun çözümü için daha fazla yardım ve siyasi taahhüd gerekliliğinin altı çiziliyor.