info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

15 Milyon TL’yi Yanlışlıkla Çöpe Attı

İşe yaramaz sandığı bilgisayar diskini çöpe attı, beraberinde yaklaşık 15 milyon TL’yi de kaybetti.

The Guardian’ın haberine göre 2009 yılında sanal para birimi olarak bilinen Bitcoin biriktirmeye başlayan James Howells isimli bir İngiliz, Bitcoin’in tanıtıldığı 2009 yılı başlarında yaklaşık 7 bin 500 Bitcoin’e sahip oldu. Ancak bilgisayarının parçaları zamanla bozulan Howells çareyi önce bilgisayar parçalarını çöpe atmakta buldu. Bitcoin’lerini sakladığı sabit diskini ise masasında 3 yıl süresince muhafaza etti.
 
Ancak ne var ki bu yılın Temmuz ayı ortalarında Howells diskin gereksiz yere evde durduğuna kanaat getirerek onu da çöpe attı. Hatasını günler önce anlayan Howells, sabit diskin içinde sakladığı 7 bin 500 Bitcoin’in olduğunu hatırlayınca apar topar yetkilileri aradı ve çöplerin boşaltığı Galler’deki çöplüğe gitti. Ancak oldukça geniş bir araziye yayılan çöplükte sabit diski bulmanın iğneyle kuyu kazmaktan bir farkı yoktu. Yetkililer de sabit diski bulma konusunda kendisine yardımcı olamayacaklarını söyleyince Howells başı öne eğik bir şekilde evinin yolunu tuttu.
 
Sabit diskin bu kadar önem taşımasının nedeni ise Bitcoin’lerin kullanılması için gereken hesap ve şifre bilgilerinin çöpe atılan sabit diskte bulunmasıydı. Howells sabit diskindeki verileri yedeklemeyi ihmal etmiş ve bir anlık dalgınlıkta bugün yaklaşık 15 milyon TL değerindeki Bitcoin’lerle beraber diskini çöpe yollamıştı.
 
Dünya genelinde yaklaşık 12 milyon adet bulunan Bitcoin’lerin piyasa değeri hızla yükseliyor. Dün akşam saatlerinde ilk kez 1000 doları aşan Bitcoin’in Türkiye’deki hacmi ise 1 milyon TL’yi buluyor.