info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

40 Kiloyla Başladı, Yılda 50 Ton Satıyor

Manisa`nın Alaşehir ilçesinde yaşayan Melek Yılmaz evinin balkonunda 40 kiloyla başladığı cennet elması kurutma işinde büyük yol aldı. Üç yılda 400 metrekarelik kurutma serasının sahibi olan 34 yaşındaki Yılmaz, yılda 50 ton cennet almasını kurutup, Türkiye`nin dört bir yanına gönderiyor.

Kavaklıdere Mahallesi’nde yaşayan Melek Yılmaz, bahçelerinde yetiştirdikleri cennet elmasını taze olarak pazarlamakta zorlanınca üç yıl önce evinin balkonunda kurutmaya başladı.

‘Trabzon hurması’, ‘Cennet hurması’ ya da ‘Akdeniz hurması’ olarak da bilinen cennet elmalarından ilk etapta balkonda 40 kilo kurutarak işe başlayan Yılmaz, zamanla gelen talep artışı üzerine işi büyüttü.

Melek Yılmaz, “Toptan olduğu için kilo fiyatımız 35 lira civarında” dedi.

Üç yıl içinde talebe yetişemez olan Yılmaz, eşi ve ailesinin de desteğiyle 400 metrekarelik kurutma serası kurdu. Serada 20 kadını istihdam eden Yılmaz, yıllık 50 ton cennet elmasını kurutuyor. Yılmaz, kuruttuğu cennet elmalarını kilosunu toplam 35 liradan Türkiye’nin çeşitli illerine gönderiyor.

Cennet elması kurutmaya evde denemeyle başladığını belirten girişimci Melek Yılmaz, şunları söyledi: Günden güne de işlerimizi büyütmeye başladık. Geçim kaynağımız oldu, diyebilirim. Balkonlarda kurutanlar oluyordu. Ama kimse bu şekilde sera olarak denemedi. Herkes kendi yiyeceği kadar yapıyordu. Risk aldık, olacak mı diye denedik. Başarılı oldu. Çok da iyi oldu. Bu sayede iş sahibi olan arkadaşlarımız oldu: Onlar da bu sayede aile ekonomilerine katkı sağlamaya başladılar.