info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ağlamaktan Gözlerini Kaybetti

Sel felaketinde 2 oğlunu ve eski eşini kaybeden Selma Baş, ağlamaktan gözlerini kaybetti.

Samsun'un Canik ilçesinde 4 Temmuz 2012 tarihinde yaşanan sel felaketinde 2 oğlunu ve eski eşini kaybeden Selma Baş, olayın ardından her gün gözyaşı döktüğünü, ağlamaktan sağ gözünde yüzde 50, sol gözünde ise yüzde 20 görme kaybı olduğunu söyledi.
 
Samsun'un Canik ilçesinde 4 Temmuz 2012 tarihinde 13 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin üzerinden tam 1 yıl geçti. Kuzey Yıldızı Konutları'nın Bodrum katında eski eşi Kenan Yazıcı ile birlikte kalan 2 oğlu 15 yaşındaki Mücahit ve 10 yaşındaki Bedirhan'ı kaybeden Selma Baş'ın acısı ilk günkü tazeliğini koruyor.
 
Selma Baş, kızı Rabia ile yaşam mücadelesi veriyor. Evlat acısı yüreğinde bir an dinmeyen Selma Baş, "Yaşadığım felaket dün gibi gözümün önünde. Bir yıldır kızımla birlikte birbirimize destek oluyoruz. Kızımla beraber mücadele etmeye çalışıyoruz ama olmuyor. Yemek yerken aklıma geliyor, onların sevdiği yemeği yapmamaya çalışıyorum, yaptığımız zaman yiyemiyoruz. Gezdiğimiz yerlerde aklımıza geliyor. Sabah oluyor, güne iyi başlamaya çalışıyorum ama ya kahvaltıda ya dışarı çıktığımızda ya da izlediğimiz bir filmde aklıma geliyorlar ağlıyorum. Her gün mutlaka ağlamam oluyor. Bundan dolayı gözlerim rahatsızlandı. Aşırı derecede gözlerim kanlanınca doktora gittim. Doktora başvurduğumda sağ gözümde yüzde 50, sol gözümde yüzde 20 görme kaybı olduğunu söyledi. Doktorlar bunun ağlamaktan kaynaklandığını söyledi. Ağlamak istemiyorum ama evlat acısı, dayanamıyorum" dedi.
 
Selma Baş, sel felaketi sonrası toprağa verdiği 2 oğlu ve eski eşi için evinin bir bölümünde köşe oluşturdu. Evinin bir odasında oluşturduğu köşede 2 oğlu ve eski eşinden geriye kalan eşyaları muhafaza eden Selma Baş, "Onlara ayırdığım köşeye her gün geliyorum, geriye hatıra kalan her şeyi burada saklıyorum. Her gün buraya gelip, bıraktığı hatıralarla konuşup hasret gideriyorum. Hala 2 oğlumun ve eski eşimin bir gün karşıma çıkacağı aklıma geliyor. Rüyalarımda görüyorum. Bazen rüyalarımda o kadar gerçek görüyorum ki, uyanmak istemiyorum o rüyadan" diye konuştu.
 
"ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ"
 
Günlük ağlama nöbetleri olduğu için çalışamadığını ifade eden Selma Baş, "Birkaç defa işe girdim. Girdiğim yerlerde bir müddet çalıştıktan sonra günlük ağlama nöbetlerim olduğu için iş yerinde sorunlar oldu. Ağlamadık günüm yok. Bu da sorun olduğu için çalışamıyorum. Ev de bir şekilde yaptığım el işleriyle bir şeyler kazanmaya çalışıyorum. Kızımın babasından bir yetim maaşı kaldı ve o maaşla kiramızı ödüyoruz. Yetim maaşı ile hem kira hem de kızımın okul masraflarını ödemek çok zor. Zor günler geçiriyoruz. Yardım konusunda müracaat ettiğim yerlerden bir sonuç alamadım. İsterdim ki, yetkililer ilgilensinler bizimle. En azından moral versinler, en azından acımızın hafiflemesinde biraz da olsa katkıda bulunsunlar ama olmadı, aramadılar" açıklamasında bulundu.
 
Selma Baş, geçen 1 yıllık zamanın ardından kaybettiği eski eşi ve 2 çocuğu için mevlit okutacak.