info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Akdeniz’de Göçmen Faciası: 94 Ölü

İtalya’nın güneyindeki Lampedusa adasında sığınmacıları taşıyan bir teknenin karaya oturması sonucu en az 94 kişi hayatını kaybetti.

İtalya'nın güneyindeki Lampedusa adasında sığınmacıları taşıyan bir teknenin karaya oturması sonucu en az94 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında 3 yaşındaki bir çocuk ve hamile bir kadının da olduğu belirtildi. 141'dan fazla sığınmacı ise kurtarıldı.
 
62 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
 
Bölgede yer alan yerel gazetelerde çıkan haberlere göre gemide 500 kişinin olduğuna inanılıyor ve şimdiye kadar 141 kişi kurtarılırken 94 kişi hayatını kaybetti. Yine yerel gazetenin haberine göre ölenler arasında 3 yaşına bir çocuk ve bir hamile kadın yer alıyor.
 
YANGIN SONUCU BATTI
 
Geminin batma nedeni ise gövdesinde çıkan bir yangın olarak gösteriliyor. Yetkililerin aktardığı bilgilere göre yılın bu zamanı sakin bir akıma olan Akdeniz'de kurtulanların sayısının fazla olacağı yönünde.
 
500 KİŞİ KAYIP
 
2012 yılında Afrika ve çevresinden Avrupa'ya geçmeye çalışan 500 kişinin denizde kaybolduğu söylendi. Aynı bölgede Pazartesi günü de karaya metreler kala denize düşen 13 kişi ölmüştü.
 
"KURTULANLAR ŞOKTAYDI"
 
Lampedusa Belediye Başkanı Giusi Nicolini, "Kurtulanlar şoktaydı... Saatlerdir sudaydılar" dedi. Yüzlerce mültecinin denizdeki yaşam mücadelesinin sürdüğü bildirildi.
 
PAZARTESİ GÜNÜ DE 13 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
 
Pazartesi günü de Sicilya açıklarında batan bir göçmen teknesindeki 13 kişi, kıyıya yüzmeye çalışırken boğularak ölmüştü.