info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Arkadaşının Annesini Öldürdü

Sultangazi de eve giren hırsızlar tarafından öldürülen Hürriyet Kiray ın katil zanlısı, askerdeki oğlunun arkadaşı çıktı.

 

Sultangazi'de eve giren hırsızlar tarafından öldürülen Hürriyet Kiray'ın (43) katil zanlısı, askerdeki oğlunun arkadaşı çıktı. Askere giden arkadaşının cebinden aldığı anahtarla eve girdiği tespit edilen zanlı yakalandı.
 
Olay, Esentepe Mahallesi 2869 Sokak Sultangazi'de 10 Mayıs tarihinde meydana gelmişti. İddiaya göre, Kiray Ailesi'nin ev almak için biriktirdiği 90 bin TL nakit para ve 20 bin liralık ziynet eşyasından haberdar olan Abdullah A. (19) eve girmek için plan yaptı.
 
Yaklaşık 2 ay plan yapan zanlı, askere gidecek olan arkadaşıyla futbol maçı yapmak için halı sahaya gitti. Abdullah A. sakatlık bahanesiyle maça çıkmadı. Arkadaşı Volkan Kiray, maç yaptığı esnada Abdullah A. soyunma odasına inerek Volkan Kiray'ın cebindeki anahtarı aldı.
 
TANINMASINA RAĞMEN, DURMADI
 
Volkan Kiray'ın askere gitmesini fırsat bilen zanlı yanına aldığı iki kişiyle hırsızlık olayını gerçekleştirmek için eve gitti. Yanında gelen iki kişi gözlem yaparken Abdullah A. eve girdi. Bu esnada zanlı, Volkan Kiray'ın annesi Hürriyet Kiray'la (43) karşılaştı. Hürriyet Kiray, Abdullah A.'yı tanısa da zanlı, mutfaktan aldığı ekmek bıçağını kadının göğsüne 3 kez sapladı. Kadın, yere düşerken zanlı da evde para ve ziynet eşyalarını aradı. Sadece ziynet eşyalarını bulup alan Abdullah A., kayıplara karıştı. Bıçak darbeleriyle ağır yaralanan 3 çocuk annesi Hürriyeti Kiray yakınları tarafından hastaneye götürülse de hayatını kaybetti.
 
Olayla ilgili inceleme başlatan güvenlik güçleri, hırsızlık için girilen evin kapısında zorlama olmadığını ve evin belirli yerlerinin dağınık olduğunu fark edince konuyu derinleştirdi. Volkan Kiray'ın yakın arkadaşlarından şüphelenen polis konuyla ilgili 4'ü çocuk 7 kişiyi gözaltına aldı. İfadesi alınan çocuk ve kişilerden Abdullah A. çelişkili cevaplar verince cinayeti itiraf etti. İfadesinde, eve anahtarla girdiğini ve Hürriyete Kiray'ın uyuyor olduğunu ancak ziynet eşyalarını aldığı esnada uyandığını ve mutfaktan adlığı bıçakla kadını bıçakladığını söyledi.
 
90 BİN TL BANKADAYMIŞ
 
Zanlının çaldığı ziynet eşyalarının bir kısmını kuyumcuya sattığı bir kısmını da harcadığı tespit edildi. Ailenin ev almak için biriktirdiği 90 bin TL'yi ise olaydan önce bankaya yatırdıkları tespit edildi.
 
Emniyetteki ifadeleri alınan Abdullah A. ile 2 kişi adliyeye sevk edildi. Abdullah A.'nın hırsızlıktan poliste iki ayrı kaydı olduğu öğrenildi.