info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Berkin Elvan’ı Kaybettik

Gezi Parkı gösterileri sırasında ekmek almaya gittiği sırada başından biber gazı fişeğiyle vurulan Berkin Elvan, 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Berkin Elvan'ın ailesi Twitter'dan  ''Halkımıza: Saat 07.00 Berkin Elvan'ı evladımızı kaybettik. Başımız sağolsun'' diye acı haberi duyurdu.
 
SEVENLERİ HASTANEYE KOŞTU
 
Ölüm haberi üzerine çok sayıda kişi hastaneye akın etti.
 
CHP'Lİ VEKİLİN GÖZYAŞLARI
 
Berkin’in ölüm haberi üzerine hastaneye gelen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur gözyaşlarını tutamadı.
 
Onur, "Saat 7’de  kaybetmişiz arkadaşımızı, kardeşimizi. Dün burada çok üzüldük. Bu çocuğun bedenini huzursuz edenlerin vebali üzerinde olacak. Burayı dağıttılar, huzursuzluk oldu. Buraya dün çadırlar, battaniyeler getirilmiş, Berkin’in yaşayacağı umuduyla. Ama acı haberi aldık. Çok üzgünüm. Şu anda bu ülkenin en görmek istemeyeceği şey, o kaybettiğimiz 7 kardeşimizin yanına Berkin’in gülen yüzüydü. Gerçekten çok üzgünüz. Buradan arkadaşlar haber verdi. Dün zaten avukatın açıklamalarından durumunun kritik olduğu belliydi. 16 kilo çocuk iyi dayandı, iyi direndi. Bu devlet büyük devlet. İlgilenmedi, Ankara ilgilenmedi. Ben buna inanıyorum" diye konuştu.
 
BERKİN ELVAN'IN CANEZESİ ADLİ TIP'A GÖNDERİLDİ
AİLESİ YIKILDI
Berkin'in ölüm haberi anne ve babasını yıktı. Acılı aile hastane çıkışında görüntülendi.
 
ALİ İSMAİL'İN ANNESİNDEN DESTEK
 
Berkin'in annesini paylaşan acılı annelerden biri de Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın acılı annesiydi.
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Berkin Elvan’ın ölümünden büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek gezi şehitleri kervanına bir evladımız daha katıldı dedi.   
 
Recep Tayyip Erdoğan'ın “Emri ben verdim” diye üstlendiği saldırganlığın sonunda yaralanan gezi eylemcilerinden Berkin Elvan'ın babasını da arayan Kılıçdaroğlu, 269 gün yaşama direnen Berkin’e rahmet, ailesine, gezi eylemcilerine ve Türkiye’ye başsağlığı diledi.
 
BERKİN ELVAN'IN CENAZESİ ADLİ TIP'TA
 
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenazesi, Cumhuriyet Savcısının hastanedeki incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaşanan olaylar nedeniyle Berkin Elvan'ın cenazesi Hastanenin acil servis kapısından ambulansla çıkarıldı. Ters yönde ilerleyen ambulansın ilerleyebilmesi için hastane görevlileri yolu açmaya çalıştı. Baba Sami Elvan ile akrabaları da Adli Tıp Kurumu'na gitti. Hastane önünde bekleyen kalabalık grup da gelen otobüslerle Adli Tıp'a gitti.   
 
Hastane önünde olaylar çıktı. Polis kalabalığa gaz sıktı.
 
16 KİLOYA KADAR DÜŞMÜŞTÜ
 
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 269 gün komada kalan Berkin, bu süreçte 45 kilodan 16 kiloya düşmüş, 8 Mart'ta kalbi durmuş ve 20 dakika çalıştırılamamıştı.
 
CEMEVİ'NDE TÖREN DÜZENLENECEK
 
Taksim Dayanışması Twitter hesabından Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde tören düzenleneceğini ve Berkin'in yarın Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verileceğini duyurdu.
 
İSTANBUL VALİSİ MUTLU, TWITTER'DAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter'dan Berkin'in ailesine başsağlığı diledi: ''Hayata tutunmak için uzun süre mücadele eden Berkin ELVAN'ı kaybettik. Allah'tan rahmet, muhterem ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim.''45 kilodan 16 kiloya düştü
 
GEZİ'DE KAYBETTİĞİMİZ CANLARIN SAYISI 8 OLDU
 
Gezi eyleminde Berkin Elvan'ın da kaybıyla yitirdiğimiz can sayısı 8 oldu.
 
Gezi eylemleri sırasında  Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım ve polis memuru Mustafa Sarı yaşamını yitirmişti.
 
CHP'DEN TEPKİ...
GÜRSEL TEKİN: "POLİSE DESTAN YAZDI DİYENLER, BERKİN'İN ÖLÜMÜ İÇİN TEK TEPKİ GÖSTERMEDİ" 
 
Gezi olayları sırasında kafasına gaz fişeği isabet eden Berkin Elvan'ın 269 gün süren hayat mücadelesini kaybetmesinin ardından sosyal medyada birbiri ardına taziye ve acı mesajları yayınlandı. Ancak AK Parti yetkililerinden, Berkin'in ölümünün ailesi tarafından açıklanmasından itibaren hiçbir tepki gelmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bu tepkisizliğe isyan ederek, "Umarım bir gün Berkin'in ölüm acısını yüreklerinde hissederler" dedi. 
 
Tekin, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Polise destan yazdı diyenler, nasıl tepki göstersin? Bu ülkenin vatandaşlarına, çocuklarına karşı yapılanlara destan yazdı dediler. Berkin'le birlikte insanlığımızdan da bir parça gitti" dedi.
 
MHP'DEN DE TEPKİ: ANALARIN BEDDUASI ÜZERİNİZDE
 
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da Twitter'dan tepki gösterdi. Türkkan, ''Çocuklarınızın servetine servet katmak için kıydınız bu masum-u pak'a. Anaların bedduası üzerinizde. İflâh olmayın.!'' diye yazarak gösterdi tepkisini.
 
SOSYAL MEDYA BERKİN'E AĞLADI
 
Twitter'da kullanıcılar da Berkin Elvan için üzüntülerini şu sözlerle paylaştı:
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: Küçük adam, dev yürek... #BerkinElvan artık yolumuzu aydınlatacak ışığın... Hepsinin hesabı sorulur!
Ata Demirer: Ailesine yakınlarına sabırlar dilerim..Berkin'i kaybetmişiz
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: Tarif edilemeyecek bir acı yaşıyorum. Küçük Prens'i kaybettik. #BerkinElvanÖlümsüzdür
Ruşen Çakır: Sevgili Berkin. Güle güle. Nasıl kıydılar sana!
Metin Feyzioğlu: Ve Berkin uyanamadı. Ekmek almaya gitmişti oysa.Evlatlarını kaybeden anne babalara "başsağlığı"nasıl dilenir? Mekanı cennet.Çok üzgünüm çok.
Aylin Kotil: Berkin, çocuğum...
Osman Baydemir: Uğurlar olsun, Yolun Uğurla buluştursun seni Kardeşim Berkin... Artık melekler yoldaşın, cennet mekanın olsun. Kara kaşlı esmer çocuk...
Mustafa Sarısülük: Oysa kalkacaktin. Ethem Berkin diyecektik sana. Ethem olacaktin. Ne yazsak şimdi? Nasil söylesek?
Gürkan Korkmaz: Berkin Elvan'ın ailesi saat 07:00 itibariyle Berkin'in hayatını kaybettiği haberini veriyor. Başımız sağolsun. Başımız sağolsun!
CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı: Sevgili dostlar Berkin'i bu sabah kaybettik. Direnci yolumuzu aydınlatsın
İlker Başbuğ: Verdiği yaşam mücadelesine küçük bedeni daha fazla dayanamayan Belkin Elvan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dilerim
İkrar Sarısülük: Oysa kalkacaktin be çocuk Ethem Berkin diyecektik sana.Ethem olacaktin bizim Ethem'imiz Berkin'imiz.
Pervin Buldan: 
Ama susacağım Berkin
Susmak sözümü büyütür Berkin
Söyliyemediğim herşeyi büyütür
Susmak erdemdir
Susacağım
#BerkinElvan
Ümit Nazlı Boyner: Berkin Elvan ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.Mekanı cennet olsun.
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu: Umudu yaşatamadık... Berkin....
Kanat Atkaya: Berkin Elvan: Bir varmış, bir çokmuş..
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: Kara gözlü güzel çocuk.. Türkiye seni hiç unutmayacak. #BerkinElvan'a kıyanlar mutlaka hesap verecek.
Lütfü Türkkan: Bir anne daha evlâdını yitirdi. Ülke ise yüreğindeki prensini. Melekler yoldaşın olsun #BerkinElvan ..
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş: İstanbul'da Gezi olayları sırasında yaralanan Berkin Elvan'ı kaybettik. Ben ailesine sabır ve baş sağlığı diliyorum. #BerkinElvan
Beşiktaş taraftar grubu Çarşı: #BerkinElvan çocukluğumuzu kaybettik
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger: Berkin uyanamadı................................
Levent Üzümcü: Her şey bitti, acı kaldı