info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bitlis’te Polis Noktasına Roketli Saldırı: 3 Polis Şehit

Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan polis noktasına roket ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi.

Saldırı sonrası bölgeye takviye olarak giden zırhlı araç kaza yaptı. Kazada 4 polis yaralandı.
 
Saldırı saat 21.30 sıralarında Bitlis-Diyarbakır karayolu Arıcılık mevkiindeki polis noktasına yapıldı. Saldırganlar ilk olarak noktaya roket atıp ardından da uzun namlulu ateş etti. Polis noktasında bulunan nöbetçilerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık 10 dakika süren çatışmaya takviye olarak giden polisleri taşıyan zırhlı araç olay yerine yakın bir bölgede kaza yaptı. Kazada 4 polis yaralandı. Yaralı polisler ambulanslarla hastaneye sevkedilirken, karanlıtan faydalanarak kaçan saldırganların yakalanması için bölgede özel harekat polislerinin de katıldığı çok sayıda polisle operasyon başlatıldı.
 
3 ŞEHİT, 2 YARALI
 
Bitlis-Diyarbakır karayolundaki Arıcılık mevkiinde bulunan polis kontrol noktasına roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonrası destek amacıyla giden ekibi taşıyan zırhlı araç olay yerine yakın noktada devrildi. Kazada yaralanan 5 polis hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı.
 
Olaydan sonra polislerin tedavi gördüğü hastaneye gidip bilgi olan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, 3 polisin şehit olduğunu söyledi. Vali Öztürk, Bitlis Devlet Hastanesi’nde yaptığı açıklamada kazada yaralanan 5 polisten 3’ünün hastanede yapılan müdahaye rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bilgisini verdi.
 
ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
 
Bitlis-Diyarbakır karayolu Arıcılık mevkiinde bulunan polis kontrol noktasına roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonrası takviye amaçlı bölgeye giden ekibi taşıyan zırhlı şortlant araç virajlı yolda devrilmişti. Kontrol noktasına yaklaşık bir kilometre kala takla atan araçtan 5 polis yaralı olarak kurtarıldı. Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan polislerden Fatih Sağır, Mustafa Aslan ve Eyüp Emre Kan yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu. Aynı kazada yaralanan Ramazan Sancaktar ve Mustafa Kızılay'ın tedavileri ise devam ediyor.