info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Can Yücel in Mezarını Parçaladılar

TÜRK edebiyatının usta şairi Can Yücel’in Muğla’nın Datça İlçesi’ndeki mezarı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı.

Dün geceyarısı meydana geldiği sanılan saldırıda Yücel’in mezarı, paramparça edildi. Bekçisi bulunmayan belediye mezarlığında, Datça Emniyet Amirliği ekipleri, inceleme başlattı. Polis, saldırganların olayı önceden planlayıp, yanlarında getirdikleri balyoz benzeri sert bir cisimle mezarı parçaladıkları ihtimali üzerinde duruyor.  

Tüm dünyada ’hoşgörü mezarlığı’ olarak bilinen Datça Mezarlığı’nda Müslüman kabirlerinin yanı sıra Hıristiyan ve Yahudi kabirlerinin bulunduğunu hatırlatanlar, olaya sert tepki gösterdi.

Yücel’in geçen cuma günü olan ölüm yıldönümünde, bazı kişiler tarafından vasiyeti olduğu ileri sürülerek mezarına şarap dökülmüştü. Dün açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Sedat Deniz de bu şaraplı anmaya tepki göstermişti.

SANAT CAMİASI OLAY İLE İLGİLİ ŞUNLARI SÖYLEDİ

DOĞAN HIZLAN -  Hürriyet Gazetesi yazarı

Buna ben barbarlık diyorum ve şaire saygıdan öte ölüye saygı diye bir durum söz konusu ise yapılan daha vahim ve daha büyük bir ayıptır.

YEKTA KOPAN - Yazar ve sanat programı sunucusu

O kadar sinirliyim ve o kadar üzgünüm ki… Aslında söylenecek çok cümle var ama o kadar çok sinirliyim be üzgünüm ki…

Bir takım insanlar artık ellerinde balyoz televizyon ve internet karşısında hedef bekliyorlar. Küçük bir kıvılcımla harekete geçmek için bekliyorlar. Kaldı bunu yapan Datça’nın insanı… Can Yücel sayesinde özelleşmiş bir ilçenin insanı. Çok üzgünüm söyleyecek çok sözüm yok…

Kaynak : Hürriyet