info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CD Devri Kapanıyor

CD satışları ilk kez online müzik dinleme servislerinin gerisinde kaldı.

CD devrinin kapanacağına dair bir kanıt daha geldi. Müzik CD'lerine giderek azalan rağbet rakamlara da ciddi bir şekilde yansıdı. Son bir yılda online müzik dinleme servisleri, CD satışlarından kazanılan paradan daha fazlasını kazandı. 
 
Geçtiğimiz yıl içinde, Taylor Swift ve Björk gibi bazı sanatçılar online müzik dinleme servislerine karşı tavır alsa da Jay Z ve Phish gibileri, yatırımlarını bu yönde değerlendirip kendi servislerini kurma girişiminde bulundular. Amerikan Kayıt Endüstrisi Birliği'nin (RIAA) son açıkladığı rakamlar ise Jay Z ve Phish'in akıllı bir hareket yaptığını doğruladı. 2014 yılında online müzik dinleme platformları 1.87 milyon dolar kazanırken CD satışları 1.85 milyon dolarda kaldı. Müzik tarihinde ilk kez CD satışlarının önüne geçen online müzik servisleri, bir devrin batışının altına imzasını atmış oldu. 
 
2014 yılı müzik endüstrisi kar oranları
 
RIAA'nın raporuna göre online müzik dinleme servisleri sadece geçen yılda %29 büyüme kaydetti. CD satışları her ne kadar düşüşte olsa da "fiziksel satışlar" hala en büyük orana sahip. Buna en büyük katkı ise artan plak satışlarından geliyor. Dijital satın alımlar ise bu ikisinin üzerinde yükseliyor: Toplamda %37'lik pazar payı bulunan dijital indirmeleri %32 ile fiziksel satışlar ve %27 ile online müzik dinleme servisleri takip ediyor.