info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cerrahpaşa Tıp, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa`ya Bağlanıyor

İstanbul Üniversitesi bölünüyor, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa kuruluyor.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde günlerdir süren hem umutlu hem de endişeli bekleyiş Meclis’ten gelen haberle yerini üzüntüye bıraktı. TBMM Genel Kurulu, İstanbul Üniversitesi’nin bölünmesine ve tıp fakültesinin yeni kurulacak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’ya bağlanmasına karar verdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri ise karardan sonra, üniversitenin bölünmesinden dolayı üzüntülü olduklarını belirtirken, İstanbul Üniversitesi’ndeki tüm haklarının yeni kurulacak üniversiteye devredilip devredilmeyeceğinin henüz netlik kazanmadığını söylediler.

İstanbul Üniversitesinin bölünmesini ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin yeni kurulacak bir üniversiteye bağlanmasını öngören kanun tasarısının geri çekilmesi için günlerdir eylemler ve protestolar eşliğinde devam eden bekleyiş, Ankara’dan gelen haberle son buldu. 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BÖLÜNÜYOR

Genel Kurulda, 4'ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören; aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes'in de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümlerini yeni üniversitelere bağlayan tasarının ilk bölümündeki maddeler kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu, İstanbul Üniversitesi’nin bölünmesine ve  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’nın kurulmasına karar verdi. Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, bu üniversite; İstanbul Üniversitesine bağlı Cerrahpaşa Tıp, Florence Nightingale Hemşirelik, Hasan Ali Yücel Eğitim, Orman, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Veteriner, Mühendislik fakültelerinden oluşacak. Üniversite bünyesinde, yeni oluşturulacak diş hekimliği, eczacılık, iktisat ve işletme fakülteleri de yer alacak.

İstanbul Üniversitesine bağlı Sağlık Hizmetleri, Sosyal Bilimler, Ormancılık, Veteriner Fakültesi meslek yüksekokulları, Adli Tıp, Kardiyoloji, Nörolojik Bilimler, Akciğer Hastalıkları ve Tüberküloz enstitüleri de yeni kurulacak üniversiteye geçecek.

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Cerrahpaşa Tıp, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Veteriner fakülteleri anabilim dallarında öğrenim gören lisansüstü öğrenciler, Mimarlık Fakültesi anabilim dallarında, Eğitim Bilimleri Enstitüsünde öğrenim gören lisansüstü öğrenciler, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne, bu eğitim öğretim dönemi sonrasından geçerli olmak üzere aktarılacak.

Üniversitenin bölünmesinin eğitimleri, bilimsel çalışmaları ve sağlık hizmetlerini olumsuz yönde etkileyeceğini söyleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mensupları, bölünmenin hiç kimseye katkısı olmayacağını belirterek tasarıya tepki göstermişti.

“İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BÖLÜNDÜĞÜ İÇİN ÜZGÜNÜZ"

Günlerdir tasarının Meclis’ten geçmemesi için eylem yapan ve seslerini duyurmak isteyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri, Meclis kararının ardından ntv.com.tr’ye yaptıkları açıklamada, İstanbul Üniversitesi’nin bölünmesinden dolayı üzgün olduklarını dile getirdiler. Cerrahpaşalılar ayrıca, İstanbul Üniversite’ndeki tüm haklarının yeni kurulan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’ya geçip geçmediğinin netlik kazanmadığını, bununla ilgili yetkililerden açıklama beklediklerini söylediler.