info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Denetimden Kaçan Araçtan 215 Kilo Eroin Çıktı

İstanbul’da 1-6 Kasım tarihleri arasında 4 ilçe de düzenlenen operasyonlarda, 215 kilo eroin, 91 kilo bonzai ve çeşitli türde, farklı miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Ele geçirilen 215 kilo eroinin denetimden kaçmaya çalışan bir araçta yakalandığı belirtildi.

Operasyonlar İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. İlk operasyonda polis ekiplerince uyuşturucu olabileceği belirlenen bir otomobil takibe alındı.

Araç Esenyurt'ta bir denetim noktasında durdurulmak istendi. Ancak aracı kullanan şüpheli polisin “Dur” ihtarında uymayarak kaçtı. Şüpheliyi takip eden ekipler, yaşanan kovalamaca sonucu aracı durdurdu.

215 KİLO EROİN

Şüpheli gözaltına alınırken, otomobilin bagajında çantalar içerisinde 215 kilo eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin suç kaydının olmaması dikkat çekti. Zehir tacirlerinin uyuşturucuyu taşımak için suç kaydı olmayan bir isimi tercih ettiği belirtildi.

SİHİRLİ MANTAR

Narkotik ekiplerince düzenlenen diğer bir operasyon ise Pendik'te gerçekleştirildi. Polis ekiplerince uyuşturucu üretildiği belirlenen bir adrese düzenlenen baskında 91 kilo 750 gram Skunk ele geçirildi. Aramalarda, halüsinasyon etkisi yapan sihirli mantar adı verilen bir mantar türü bulunması da dikkat çekti.

FARKLI TÜRDE UYUŞTURUCU

Diğer iki operasyonda ise 6.5 kilo kokain, 3 kilo 800 gram toz esrar, 2 kilo 211 gram Hint Keneviri, 1250 captagon hap, 7 tabanca ve 1 pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyonlarda 6 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki şüpheliler işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.