info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dilek Hemşire Coronavirüse Yenildi

Corona virüse yakalandığında hamile olan, erken ama sağlıklı bir bebek dünyaya getiren hemşire Dilek Akçabelen yaşam mücadelesini kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip corona virüse (Covid-19) yakalanan hemşire Dilek Akçabelen'in (30) hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dilek hemşire aramızdan ayrıldı. Hastalığa izinli olduğu günlerde yakalanmış, 11 Nisan'da hastaneye kaldırılmıştı. Uzun bir mücadele verdi. Maalesef Covid-19'a yenildi" ifadelerini kullandı.

Hemşire Dilek Akçabelen'in fotoğrafını da paylaşan Koca, şunları kaydetti:

"Keşke yeni doğan oğlunu daha çok zamanlar görebilseydi. Allah rahmet etsin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum."

10 YILLIK HEMŞİRE

30 yaşındaki Dilek Akçabelen İstanbul'da Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapıyordu, 10 yıllık hemşireydi, mart ayında corona virüs salgını başladığında heyet raporuyla erken doğum iznine ayrıldı.

ZOR BİR HAMİLELİK DÖNEMİ GEÇİRDİ

Dilek hemşirenin çalıştığı hastane kalp ve damar cerrahisi hastanesi olduğu için kadın doğum bölümü yoktu, hamilelik takibini başka bir hastane yapıyordu.

Zor bir hamilelik dönemi geçiren Dilek hemşire, hamileliğinde böbrekleriyle ilgili sorunlar yaşadı hatta bir operasyon geçirdi. Doğum iznine erken ayrılmasının sebebi de buydu.

BEBEĞİNİ BİRKAÇ SANİYE GÖREBİLDİ

34 haftalık hamileyken corona virüse yakalanan Dilek hemşirenin ailesinde virüs tespit edilemedi, virüsü komşusundan aldığı düşünüldü.

11 Nisan'da hastaneye kaldırılan Dilek hemşirenin durumu ağırlaşınca üç gün sonra bebeği sezaryenle alındı. Dilek hemşire, 2,5 kilo doğan oğlu Tunç'u birkaç saniye görebildi.

1,5 AYDIR YOĞUN BAKIMDAYDI

Dilek hemşirenin böbrek rahatsızlığı ve hamileliğinde zayıflayan bağışıklığı nedeniyle durumu hızlı ilerledi, akciğerleri fonksiyonlarını yerine getirememeye başladı, nakil ihtiyacı doğdu.

Akciğer nakli için organ nakli sırasına girdi, ancak olumlu haber gelmeyen Dilek hemşire 1,5 aydır yoğun bakımdaydı.

Sağlık Bakanı Koca, sabah saatlerinde Dilek hemşirenin hayatını kaybettiğine dair haberleri yalanlamış, "Durumu öncekinden ciddi, ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor" ifadelerini kullanmıştı.