info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Diyarbakır da 13 Şehit

Silvan daki çatışmada 3 ü uzman erbaş 13 asker şehit oldu, 7 yaralı var.

Silvan'daki çatışmada 3'ü uzman erbaş 13 asker şehit oldu, 7 yaralı var. PKK'lı teröristlerin ikisi asker üç kişiyi kaçırmasından sonra bölgede operasyonlar yoğunlaşmıştı. Son olarak Hazro'da jandarma karakoluna roketli saldırıdan sonra teröristlerin peşine düşülmüştü. Çatışma Bayrampaşa beldesi ile Kurt ilçesi arasındaki dağlık bölgede çıktı ve saatler sürdü. Çatışmadan sonra bölgede orman yangını da çıktı. Çatışma haberi üzerine Başbakan Erdoğan İstanbul ziyaretini iptal etti ve Başbakanlık'ta Genelkurmay Başkanı Koşaner ve MİT Müsteşarı Fidan ile tolantıya girdi.

BDP'nin yemin krizinin aşılması için Ankara'da görüşmeler yapılırken, İmralı'da Öcalan'dan barışçı mesajlar gelirken bugün Diyarbakır'dan gelen haber Türkiye'nin yüreğini yaktı.

Hazro'da Jandarma Karakoluna önceki akşam rüketatarlı saldırı düzenleyen teröristleri arayan askeri birlik pusuya düşürülerek saldırıya uğradı. Saatler süren çatışmada 13 asker şehit oldu, ikisi ağır 7 asker de yaralandı.

Bölgede askeri hareketlilik geçtiğimiz hafta ikisi asker üç kişinin kaçırılmasından sonra başladı. Yoğun bir operasyon ve takibin olduğu bölgede sıcak çatışma bugün yaşandı. Çatışma halen yer yer sürüyor. Diyarbakır'dan kalkan helikopterler çatışma bölgesinde teröristlerle sıcak temas kuran birliklere destek veriyor.

BAŞBAKANLIK'TA GÜVENLİK TOPLANTISI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Erdoğan, haberin hemen ardından İstanbul programını iptal etti.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin acil koduyla Başbakanlığa cağrıldı.