info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Doğan Gazetecilik ten Milliyet ve Vatan İçin Anlaşma Açıklaması

Doğan Gazetecilik, Milliyet ve Vatan gazetelerini Demirören ve Karacan Grubu na satmak üzere anlaşmaya vardığını açıkladı

Doğan Gazetecilik’ten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin bünyesinde bulunan Milliyet Gazetesini 47.96 milyon dolara, Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık’ta sahip olduğu hisseleri ise 26 milyon dolara Demirören ve Karacan Grubu’nun ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık’a satma konusunda anlaşma sağlandığı açıklandı. Satışa Milliyet ve Vatan’a ait tüm marka ve isim hakları ile internet sitesi alan adlarının dahil olduğu belirtildi.

İzin bekleniyor
KAP’a yapılan açıklamadan kısa süre sonra şirket çalışanlarına e-posta gönderen Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, “Gazetelerimizin iş dünyasının tanınmış gruplarından Sn. Demirören ailesi ve Milliyet’in kurucuları Sn. Karacan ailesi ortaklığında alınması bizleri mutlu etti” derken henüz hisse devri anlaşmasının imzalanmadığını, sözlü mutabakata varılan şartlarda anlaşmaya varılması ve yasal izinlerin alınması sonrasında satış işleminin sonuçlanacağı bilgisini verdi.

32 yıldır sahibiydi
Milliyet’i her zaman ailesi gibi gördüğünü vurgulayan Boyner, “Doğan ailesi olarak, 32 yıldır Milliyet meşalesini büyük bir gururla taşıdık. Milliyet’in temsil ettiği değerlerin ülkemiz için çok önemli olduğuna inandık ve bu değerlerden ödün vermedik. 2003 yılında Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı olarak göreve başladığımda gazetemizle çok yakından ilgilendim. Daha iyiye götürebilmek için çok emek harcadım. Bu dönem içerisinde bazılarınızla yakın çalıştık, bazılarınızla sadece asansörde selamlaşabildik. Vatan gazetesi de 2003 yılında başladığı yayın hayatında, gazetecilik olarak büyük başarılar gösterdi” dedi.