info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü Açıldı

Rektör Prof. Dr Candeğer Yılmaz “Ege Üniversitesi Türkiye’de deri mühendisliğinde ilk ve tek lisans ve lisansüstü eğitim veren kurumdur” dedi.

Deri Mühendisliği alanında araştırma, geliştirme çalışmaları yapan ülkemizin ilk ve tek, dünyanın ise birkaç önemli kuruluşlarından biri olan Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi, Deri Mühendisliği Bölümü’’nün yeni binası coşkulu bir törenle açıldı.
       
Açılış Törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz ve EÜ Senato Üyeleri ile deri sanayinin önemli kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
       
Açılış törenin ardından, Ege Üniversitesi ile İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİB), Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (EDMİB) ve Türkiye Deri Sanayicileri Derneği (TDSD) arasında üç ayrı protokol imza töreni gerçekleştirildi.
 
Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Türkiye de deri mühendisliğinde ilk ve tek lisans ve lisansüstü eğitim veren kurum Ege Üniversitesi’dir. Deri  hayata başladığımızda ilk işlediğimiz üründür.” diyerek Deri Mühendisliğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Yılmaz,“Bugünkü açılış bize geçmişin deneyimleriyle büyük sorumluluklar getiriyor. Bu nedenle yarını konuşmak, yarına odaklanmak gerekir. Sevgili öğrenciler, gelecek sizin. 21. yy. gençleri olarak sizin göreviniz ülkemizi uluslararası standartlarda ileriye taşımaktır” dedi.
 
EÜ Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Gürbüz Gülümser yaptığı konuşmada “Temeli 1960’da  Ziraat Fakültesi’nin Lift Teknoloji Bölümüne dayanır” diyerek Deri Mühendisliğinin tarihsel gelişimine değindi.
 
Açılışın ardından bölümün konferans salonunda Prof.Dr. Yılmaz ve üç birlik arasında protokoller imzalandı. İDMİB adına Yönetim Kurulu Başkanı Lemi Tolunay’la, EDMİB adına Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko’yla ve Türkiye Deri Sanayicileri Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Matraş ile protokoller gerçekleştirildi. 
 
Dericilik sektörünün önemli isimleri ve dericilik eğitimine katkı sağlayan kuruluşlara Prof. Dr. Yılmaz tarafından plaket verildi.
 
EÜ Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü’nün yeni binası, toplam 4,910 m2’den oluşuyor. Sanayicilerimiz ile sektörel kuruluşların katkılarıyla gerçekleştirilen yeni binada; altı derslik, 26 öğretim üye ve yardımcı odası, 112 kişi kapasiteli konferans salonu, toplantı salonu, kütüphane, dinlenme odaları bulunuyor. 
 
 
 
Kaynak : Murat ÜRTEKİN