info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergun Babahan: Anıtkabir i Yatıra Çevirmeyin

Babahan, asker eşlerinin ve Danıştay Başkanı nın Anıtkabir ziyaretlerini eleştirdi..

'Generaller tutuklanıyor, eşleri soluğu Anıtkabir'de alıyor.Yargıda reform yapılıyor, Danıştay Başkanı arkadaşlarıyla Anıtkabir'e gidiyor..' Bu sözler Star gazetesi yazarı Ergun Babahan'a ait. Babahan, son günlerde sıkça gündeme gelen Anıtkabir ziyaretlerini bugünkü köşesine taşıdı ve 'Anıtkabir'i yatıra çevirmeyin' diyerek eleştirilerde bulundu..

İşte Babahan'ın o yazısı:
Kabir değil de Meclis Dilekçe Komisyonu odası sanki

Kabir değil de Meclis Dilekçe Komisyonu odası sanki.. Koşarak şikayete gidiyorlar. Eskiden olsa, gazetelere manşet olur, üzerine 'sayfa sayfa Yargıdan muhtıra' yorumları yapılırdı. Şimdi ciddiye alan yok. Ama yine de hukukun işlemesinden, Meclis'in görevini yerine getirmesinden rahatsız olan herkesin Anıtkabir'e gidip Ata'ya şikayette bulunması artık komik kaçıyor.
O devir geçti ama protesto ziyareti modası geçmedi

Eskiden bu girişimler darbe altlığı olarak yapılırdı. Üniversite rektörleri de, yargıçlar da giyer cübbelerini Anıtkabir'e çıkardı. Arkasından da bir müdahale gelirdi. O devir geçti ama protesto ziyareti modası geçmedi. Bazıları hala bir şeyler umudunda demek ki.
Umut fakirin ekmeği ne de olsa..

Ama bir şeyi akılda tutmaları gerekir, yaptıkları her ziyaret, tüm halka malolmuş bir lideri hukuk karşıtı, milli irade karşıtı gösterir havada geçiyor. Meclis'in iradesinden bu kadar rahatsız bir yargının sağlıklı işlemesi mümkün mü? Asıl sorun burada yatıyor.

Bu sorunun bir yanı. Diğer yanı, komuta kademesinin hukuk ve etik kurallarını zorlayarak darbe girişimi gibi yüz kızartıcı bir suç isnadıyla tutuklanan generalleri Hasdal'da ziyaret etmeleri. Bununla da kalmayıp bunu basına sızdırmaları.
'Biz darbecimize sahip çıkarız' mesajı

'Biz darbecimize sahip çıkarız' mesajı vermeleri belki kendi açılarından güzel ama hukuk ve demokratik ilke açısından sakat. Bu ziyaret, normal ziyaret gününde sivil giysilerle yapılmış bir dost ziyareti değil. Hangi amaçla yapılmış olursa olsun tam bir meydan okuma. Sonuç vermesi mümkün değil ama yapılmış olabilmesi sakıncalı.