info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eyvah Kış Geri Döndü Kar Bastıracak

Türkiye bu kez Karadeniz den gelen yağış ve soğuk havanın etkisi altına girecek Türkiye, yarın Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Sıcaklıklar 5-7 derece arası düşecek. Bu arada Meteoroloji ayrıca gribe karşı da uyardı.

Hafta sonundan itibaren sıcaklıkların ülke genelinde 5 ila 7 derece azalması beklenirken, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yer yer kar görülecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye yarın öğle saatlerinden sonra Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışların yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Yağışlı havaya rağmen, hava sıcaklıkları yarın kuzey kesimlerde 4 ila 6 derece, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

Ancak Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren yurt, Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında tüm yurtta yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı sabah saatlerinden itibaren Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Pazar günü ise, hava sıcaklıkları kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere ülke genelinde hissedilir derecede (5 ila 7 derece) azalacak. Soğuk ve yağışlı havanın hafta ortasına kadar ülke genelinde etkili olması bekleniyor.

KIŞ GERİ GELİYOR, KAR YAĞACAK
Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, yarın akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile gece ve Cumartesi sabah saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların, Pazar günü hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalmasıyla birlikte, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, Pazartesi ve Salı günü iç ve doğu bölgelerde görülmesi tahmin ediliyor.

GRİP UYARISI
Meteoroloji tarafından ayrıca hava sıcaklıklarının azalması ve karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların neden olabileceği ulaşımda aksamalar, gribal enfeksiyon gibi risklere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği de vurgulandı.