info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Film Gibi Suikast Planı!

Kardeşini öldüren sanığı, el bombası atıp dürbünlü tüfekle öldürmek isteyen zanlı, şafak baskını ile yakalandı.

 

Adana'da kardeşini öldüren sanığı adliye önünde el bombası atıp dürbünlü tüfekle yüksek bir binadan ateş açarak öldürmek isteyen zanlı ve ona yardım ettiği ileri sürülen 4 kişi, şafak baskını ile yakalandı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 1 el bombası ile 1'i dürbünlü 5 tüfek ele geçirildi.
 
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Meydan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Fırat Ç. (24) ve kardeşi Hakan Ç. (21): Erhan B., Tarık B. ve Adnan Ö.'ye silah sattı. Bir süre sonra silahla yakalanan zanlılar, tabanca havaya ateş açma olayına karıştığı için mahkemelik oldu. Bunun üzerine Erhan B., Tarık B. ve Adnan Ö., silahı satan şahısların yanına giderek, "Sattığınız silah olaylı çıktı, biz mahkemeye düştük. Mahkeme masraflarını karşılayın bize 5 bin lira para verin" dedi. Bunun üzerine iki taraf arasında çıkan kavgada Fırat Ç., Erhan B. tarafından vurularak öldürüldü. Polis yaptığı operasyonda olaya karışan şahısları gözaltına aldı. Sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edilirken, polis önceki gece Hakan Ç.'nin intikamın yemini ettiği ve zanlılar adliyeye çıkarılırken suikast yapacağı istihbaratına ulaştı. Yapılan araştırmada; Hakan Ç.'nin adliyenin karşısında yüksek bir binaya çıkarak dürbünlü tüfekle bekleyeceği, bu sırada başka bir kişinin polislerin olduğu yere el bombası atacağı, çıkan kargaşada da Hakan Ç.'nin dürbünlü silahla ağabeyini vuran Erhan B.'yi vuracağını öğrendi.
 
Bunun üzerine dün şafak vakti özel harekat polisinin de katılımıyla Meydan Mahalllesi'ne baskın düzenlendi. Yapılan baskında Hakan Ç. ile birlikte 4 kişi gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda ise 1 el bombası, 1'i dürbünlü olmak üzere 5 av tüfeği ele geçirildi. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.