info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fosseptikten Tarih Çıktı

Ağrı nın Eleşkirt İlçesi ne bağlı Gökçayır Köyü nde yaşayan Enver Ayaz, evi için açtığı foseptikte 2 bin 500 yıllık mezar odası buldu.

 

Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'ne bağlı Gökçayır Köyü'nde yaşayan Enver Ayaz, evi için açtığı foseptikte 2 bin 500 yıllık mezar odası buldu. Vali Mehmet Tekinarslan, yetkililerle birlikte 5 pencereli mezar odasında incelemelerde bulundu.
 
Eleşkirt Kaymakamı Hakan Ezgi ve İlçe Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Nuri Çelik ile birlikte köye giden Vali Mehmet Tekinarslan, tarihi mezar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Gökçayır Köyü'nde oturan Enver Ayaz, yeni yaptırdığı evi için fosseptik çukuru kazarken yaklaşık 3 metre yerin altında oda şeklinde bir yer buldu ve durumu jandarmaya bildirdi. Koruma altına alınan ve Erzurum Müzesi tarafından inceleme yapılan mekanın 2 bin 500 yıl öncesine ait bir mezar odası olduğu açıklandı. Mezar içerisinde boncuk ve bronz süs eşyaları ile insan kemikleri bulunduğu belirtildi.
 
Yetkililer, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk defa bu büyüklükte bir oda mezar bulunduğunu açıkladı. Vali Tekinarslan, Kaymakam Hakan Ezgi'den 4 metreye 225 santimetre ve mimari açıdan düzenli bir yapıya sahip olan tarihi mezarın tahrip olmaması için ziyarete kapatmalarını istedi.