info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ganos Dağı nda Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Yeniden Başladı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Koçel Erdem, Ganos Dağı nda Arkeolojik Yüzey Araştırmaları nın yeniden başladığını bildirdi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Koçel Erdem, Ganos Dağı'nda Arkeolojik Yüzey Araştırmaları'nın yeniden başladığını bildirdi.

2008 yılından bu yana Tekirdağ Merkez ve Şarköy İlçeleri'nde yürütülen "Tekirdağ Ganos Dağı Arkeolojik Yüzey Araştırması"nın bu yılki çalışmasının başlatıldığını söyledi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlilerinden oluşan 8 kişilik bir ekiple çalıştıklarını belirten Erdem, şöyle konuştu:

"Yürütülen araştırma, yaklaşık 15 gün sürdürülecek. Bölgenin daha önce araştırılmamış olan Yunan ve Roma devirlerine ilişkin kalıntılarının ve özellikle kırsal yerleşmelerinin saptanmasını hedef alan çalışmada, şimdiye kadar yerleşim ölçeğinden, nekropol alanına, kutsal alandan tekil yapı ve tekil buluntuya dek birbirinden farklı karakterde 150'ye yakın kültür varlığı saptandı. Çalışmada, bölge tarihçesinin tarih öncesi devirlere uzandığı da saptandı. Ayrıca biri Ganos

(Işıklar) Dağı'nın zirvesi olan Kartaltepe-Bakacaktepe'de, diğeri ise Şarköy Dolucatepe'de Demir Devri'nden Bizans Devri'ne kadar kullanılmış olduğu belirlenen iki önemli kutsal alan tespit edildi. "

Erdem, araştırma sırasında saptanan alanlar ve çeşitli buluntuların, bu yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde düzenlenen ve aralarında üç boyutlu fotoğrafların da yer aldığı bir fotoğraf sergisiyle tanıtıldığını kaydederken, çalışmaların önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesinin planlandığını söyledi.