info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gizli Aşk Cinayetine Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis İstemi

Samsun un Çarşamba İlçesi nde eşini, sevgilisine öldürttüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 29 yaşındaki Nilgün Yavuzarslan ın ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılması istendi.

Çarşamba İlçesi'nde 28 Kasım 2009 günü akşamı meydana gelen olayda, inşaat malzemeleri satışı yapan mağaza sahibi 35 yaşındaki 1 çocuk babası Mustafa Yavuzarslan, evinin bulunduğu apartmana girerken kafasından ve sırtından kurşunlanarak öldürüldü. Olayın ardından soruşturma başlatan polis Yavuzarslan'ın 12 yıllık eşi 29 yaşındaki Nilgün Yavuzarslan'ın ifadesine başvurarak düşmanları olup olmadığını sordu. Genç kadın düşmanları olmadığını ve cinayeti işleyen kişiyi de görmediğini söyledi.

TELEFONLARI DİNLEMEYE ALINDI

Olayın meydana geldiği mahallede vatandaşlarla görüşen sivil polisler, genç kadın ile evin karşısında bulunan elektrik tesisatçısı 29 yaşındati Fatih Sağlam'ın ilişkisi olduğunu öğrendi. Bunun üzerine iki kişinin telefonları dinlemeye alınırken, olayın öncesinde bir çok kez görüştükleri tespit edildi.

Genç kadın eşini gözyaşları arasında toprağa verdikten kısa süre sonra, sevgilisi Fatih Sağlam ile görüşmeye devam etti. Ancak telefonlarının dinlenildiğini anlayan sevgililer haberleşmek için başka telefon hatları alıp kullanmaya başladı. Polis bu numaraları da tespit edip dinlemeyi sürdürdü. Geçen yıl Şubat ayında da iki sevgiliyi yakalayıp gözaltına aldı. İfadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan sevgililer tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CİNAYETTEN SONRA 'KURTULDUK' DİYE MESAJ ATMIŞ

Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada tutuklu yargılanan Nilgün Yavuzarslan, savunmasında kendisinin cinayetle bir ilgisinin olmadığını söyledi. Beraatini isteyen genç kadın şunları söyledi:

"Olaydan 4- 5 ay önce Fatih ile görüşmeye başlamıştık. Bazen eve gelip gidiyordu. Her görüşmemizde beni kıskandığını ve kimseyle paylaşamayacağını, eşimi öldüreceğini söylüyordu. Ben de her seferinde kendisine karşı çıkıyordum. Hatta 2 kez eşimi öldürmeye teşebbüs ettiğini ancak yapamadığını bana anlatmıştı. Olay günü de beni arayıp bu işi bitireceğini söyledi. Ben bir şey yapamayacağını düşündüğümden üstünde fazla durmadım. Olaydan yarım saat önce de kendisiyle görüştüm. Eşimi sordu. Evde olmadığını ancak 10 dakikaya kadar geleceğini söyledim. Kısa bir süreliğine eve geldi. Sonra da gitti. Daha sonra da bu olay meydana geldi. Kimin eşimi vurduğunu görmedim. Ancak akşam bana 'Bu iş bitti. Artık kurtulduk. Korkma' diye mesaj çekince Fatih'in yaptığını anladım. Fatih ile görüşmeye devam ettim. Çünkü onun bana da zarar verebileceğinden korkuyordum."

Nilgün Yavuzarslan eşiyle daha önceden sorunları olduğunu hatta boşanma aşamasına geldiklerini ancak bu sorunları atlattıklarını söyleyerek beraatini istedi.

'NİLGÜN BENİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI'

Fatih Sağlam ise duruşma yaptığı savunmasında olayda kullandığı silahı parçalayarak boş araziye attığını söyledi. Sağlam, evli sevgilisinin cinayetle ilgisi olmadığını ileri sürerek şunları anlattı:

"Nilgün'e olan ilgim önceleri platonikti. Kendisinden hoşlanıyordum. Ancak 4- 5 ay kadar önce kendisine açıldım. O da kabul etti. Birkaç kez cinsel ilişkiye girdik. Kendisini çok sevdiğim için kıskanıyordum. Birkaç kez Nilgün'e eşini öldüreceğimi söylemiştim. Ama o her seferinde beni engelliyor, 'sakın böyle bir şey yapma' diyordu. Olay akşamı arkadaşlarla bir süre içki içtik. Bu sırada ben Nilgün ile mesajlaşıyordum. Telefonun şarjı bitince işyerime geldim. Şarja takıp mesajlaşmaya devam ettik. Eşinin ne zaman geleceğini sorup öğrendim. Mustafa'nın bu akşam eve çıkamayacağını söyledim. Bir süre sonra Mustafa'yı apartmana girerken gördüm. Kapıyı açıp içeriye girerken arkasından gidip kafasına bir el ateş ettim. Yere düşünce bir kez daha ateş ettim. Sonra da kaçtım. Olaydan sonra bir süre Nilgün ile görüşmedik. Daha sonra telefon numalarımızı değiştirerek görüşmemize devam ettik. Onun cinayetle bir ilgisi yok. Ben de hazırlık yapmadım. Sadece gördüğümde öldürürüm diye düşünüyordum. Nilgün'ü çok sevdiğim için sonuçlarını düşünemedim. Çok pişmanım."

İKİSİNE DE AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU İSTEMİ

Cumhuriyet savcısı, iki sevgilinin olaydan 15 gün önce yeni telefon numaraları alarak haberleşmeye başladığını ve cinayeti de bu tarihten itibaren planladıklarını, Nilgün Yavuzarslan'ın mesajlarla ve telefon görüşmesiyle eşinin nerede ve ne zaman geleceğini Fatih Sağlam'a bildirdiğini, bu şekilde planlayarak Mustafa Yavuzarslan'ı öldürdüklerini iddia etti Cumhuriyet savcısı toplanan delil ve dinlenen tanık beyanlarına dikkate alarak Nilgün Yavuzarslan ile Fatih Sağlam'ın 'ağırlaştırılmış ömüarboyu hapis' cezasıyla cezalandırılmasını istedi. İki sanığın avukatları savunma yapmak için süre talep edince, duruşma ertelendi.

Kaynak : Milliyet