info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Havalimanında Bayram Yoğunluğu

Ramazan Bayramı tatiline erken çıkmak için pazartesi ve salı gününü de izin alan vatandaşları tatile bugünden itibaren çıkmaya başladı.

Ramazan Bayramı tatilinin başlama tarihi olan perşembe gününü beklemeden izin alan vatandaşlar bayram iznine bu günden çıkmaya başladı. Bayram izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar genelde hava yollarını tercih etmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda yoğunluk yaşanmaya başladı. Bayram tatilini memleketi Denizli’de geçirecek olan Yaşar Dinger, “Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için Denizli’ye gidiyoruz. Ailem ile beraber. Orada akrabalarımızı göreceğiz” dedi. Uzun zaman sonra Ramazan Bayramını memleketinde geçirecek olan Zeynep Acur, ”Uzun zaman aradan sonra ilk kez Ramazan Bayramını memleketim olan Mardin’e gidiyoruz. Mardin’e ailem ile beraber gidiyoruz“ dedi.
 
EK SEFERLER KONULDU
 
Bu arada, artan bilet talebi üzerine havayolu şirketleri ek seferler koyarak vatandaşların sıkıntı yaşamasını önledi. Bayramda özellikle vatandaşlar, tatilini geçirmek için, İtalya, Fransa, Güney Afrika, Rusya, Kıbrıs’a ve iç hatlarda Bodrum, Dalaman, Antalya’ya tercih etti.
 
Ramazan Bayramında talep patlaması yaşayan havayolu şirketleri bu talepleri karşılamak için ek seferler koydu. THY 61 ek sefer yapacağını duyururken, Özel havayolu şirketlerinden Pegasus 123, Atlasjet 2, sefer düzenleyerek talebi karşılama kararı aldı. Onur Air ise talebin yoğun olduğu seferlerde uçaklarının tipini büyüterek geniş gövdeli uçaklar kullanacak.
 
THY tarafından iç hatlarda; Bodrum’a 23, Dalaman’a 19, Antalya’ya 12, İzmir’e 2, Adana’ya sefer, dış hatlarda ise 3 ek sefer yapıldığı açıklaması yapıldı.
 
Pegasus Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, “Bayram döneminde, Pegasus Hava Yolları tarafından 02-12 Ağustos tarih aralığında iç ve dış hatta 123 tek yön ilave sefer konulmuştur. Dış hatlarda 43, iç hatlarda ise 80 adet ek sefer konulmuştur.” denildi.
 
Onur Air ise ek sefer yerine talebin yoğun olduğu seferlerdeki uçaklar geniş gövdeli uçaklarla değiştiriyor. Onur Air, ’’Ramazan Bayramı döneminde en yoğun talebi İzmir, Antalya, Bodruma, Dalaman ve Kıbrıs hatlarında alıyoruz. Tüm hatlarımızda şimdiden yüzde 90’ın üzerinde doluluk yakalandı. Onur Air olarak bayram dönemindeki yoğun talebi karşılamak için sefer yaptığımız uçak tiplerini büyüterek filomuzda yer alan geniş gövdeli uçakları kullanacağız’’ açıklamasında bulundu.