info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Henüz 8 Yaşında Mukabele Okuyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Kur’an kursuna katılan öğrencilerden 8 yaşındaki Emir Göl’ün Akkoyunlu Camisi’nde okuduğu mukabele can kulağı ile dinleniyor.

Ramazan aynın bereketiyle tüm camiler dolup taşarken, okunan mukabeleler ise huşu içerisinde dinleniyor. Bitlis’in Ahlat ilçesinde Kur’an kursuna katılan öğrencilerden 8 yaşındaki Emir Göl’ün Akkoyunlu Camisi’nde okuduğu mukabele ise can kulağıyla dinleniliyor.
 
İlçenin Akkoyunlu Camisi’nde açılan Kur’an kursu’na devam eden öğrencilerden 8 yaşındaki Emir Göl, öğle namazının ardından kendinden emin bir şekilde ve büyük bir hazla cami cematine mukabele okuyor.
 
ÖĞRENCİLER ARASINDA TATLI BİR YARIŞA DÖNÜŞTÜ
 
Akkoyunlu Camisi İmam Hatibi Mehmet Bektaş, Kur’an kursuna katılan öğrenciler arasında güzel okuyanları cemaatin karşısına çıkartarak Kur’an-ı Kerim okuttuklarını söyledi. Bektaş, bu durumun öğrenciler arasında tatlı bir yarışa dönüştüğünü ifade ederek, diğer öğrencilerin de Kur’an okuma şevkinin arttığını ifade etti. Bektaş, 8 yaşındaki günahsız bir çocuktan masum bir ağızla Kur’an-ı Kerim dinlemenin çok eşsiz bir haz verdiğini belirterek, "Yaz Kur’an kurslarımız güzel bir şekilde devam ediyor. Bu yıl öğrencilerimizi daha iyi bir seviyeye getirmek amacıyla her bir öğrencimize mukabelelerde Kur’an-ı Kerim okutuyoruz. Özellikle öğle mukabelelerinde iyi okuyan talebelerimiz cemaatin karşısına çıkıyor. Geçen hafta Ömer Faruk Gün adında bir öğrencimiz Kur’an okumuştu. Bu hafta ise 8 yaşındaki öğrencimiz Emir Göl öğle mukabelesinde bizlere Kur’an-ı Kerim okudu. Bu durum öğrencilerimiz arasında adeta yarış haline geldi. Bizlerde öğrencilerimizin Kur’an şevkini artırmak için bunu bir vesile yaptık. Diğer öğrencilerimiz de cemaatin önünde Kur’an okumak için büyük bir gayret içerisindeler. Önümüzdeki günlerde diğer öğrencilerimize de Kur’an okutacağız. Allah’ın kelamını minik, günahsız yavrularımızdan dinlemek başka bir haz veriyor. Yaz Kur’an kursları devam ettiği sürece, Kur’an-ı Kerimimiz yeryüzünde cemaatsiz kalmayacak. Bu öğrenciler Kur’an-a sahip çıkacak ve Kur’an-a layık birer talebe olacaklardır" dedi.
 
’’CEMAAT ÖNÜNDE KUR’AN OKUMAK HEYECAN VERİCİ’’
 
Öğle namazının ardından mukabele okuyan 8 yaşındaki Emir Göl ise, 2 yıldır Kur’an kursuna geldiğini ifade ederek, "Yaz Kur’an kursunu aksatmadan devam etmeye çalıştım. Ramazan ayı boyunca öğle namazından sonra okunan mukabeleleri biz öğrenciler de dinliyorduk. Bugün bende mukabele okudum. Cami cemaati önünde Kur’an okumaktan ise oldukça heyecan ve mutluluk duydum" dedi.