info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hoca Koalisyonu

Milli Görüş’ün lideri Necmettin Erbakan, son yolculuğuna öğrencileri olan Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Meclis Başkanı Şahin, TP lideri Abdüllatif Şener, HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş başta olmak üzere, MHP lideri Bahçeli, CHP eski lideri Baykal, eski koalisyon ortağı Çiller, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, cemaat liderleri ve çeşitli İslam ülkelerinden gelen misafirlerin katılımıyla uğurlandı. Erbakan, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Merkezefendi Mezarlığı’na defnedildi.

ESKİ başbakanlardan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, öğrencileri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Partisi lideri Abdüllatif Şener, HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş ve yüzbinlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Erbakan, Zeytinburnu’ndaki Merkezefendi Mezarlığı’nda, eşi Nermin Erbakan’ın yanına defnedildi. Erbakan için ilk tören Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nde yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi camiye gitmek isteyenler için saat 04.00’ten itibaren otobüs ve metro seferleri düzenledi. Hacı Bayram-ı Veli Camisi’ne çıkan yollar polis tarafından kapatılırken, tören için gelenler camiye üzerleri aranarak alındı. Cami avlusunda Kızılay tarafından lokum ve kuru pasta, Büyükşehir Belediyesi tarafından da çay, çorba ve poğaça dağıtıldı. Erbakan’ın cenaze namazını kıldıran Hacı Bayram-ı Veli Camisi İmamı, “Daha önce görev yaptığım camide Hocamızın 10 yıl imamlığını yapmış, ona defalarca namaz kıldırmıştım” diye konuştu. Erbakan’ın naaşı, “Mücahit Erbakan” sloganları ve tekbirler eşliğinde ambulansa yerleştirildi, Anadolujet’ten kiralanan ‘Ardahan’ adlı Boeing 737 tipi özel uçakla İstanbul’a yola çıktı. Özel uçak, saat 09.10’da Atatürk Havalimanı’na indi ve A Kapısı’ndan çıkarılan cenaze küçük bir konvoy eşliğinde Fatih Camisi’ne getirildi.

Kıvrıkoğlu ulaşamadı

1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve kurmay heyetinden önce iki protokol subayı gelip, hazırlık yaptı. Güçlükle de olsa cami avlusuna giren komutanlar, protokol bölümüne geçmek istedi. Ancak kalabalık yüzünden geri dönmek zorunda kaldı. Komutanlar bu nedenle namazda saf tutamadılar. Gül, Erdoğan ve Şahin de izdiham yüzünden ezilme tehlikesi geçirdiler ve en ön safa geçemediler. Yan yana saf tutan Gül, Erdoğan ve Şahin tabuta el verip, bir süre cenaze aracının ardından yürüdüler. Erbakan’ın cenazesi törenin ardından, Merkezefendi Mezarlığı’ndaki eşi Nermin Erbakan’ın yanında toprağa verildi. Cenaze namazını eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfü Doğan kıldırdı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da bir ara ezilme tehlikesi geçirdi. Cenaze törenine eski başbakanlardan Tansu Çiller ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski bakanlardan Hüsamettin Özkan da katıldı. Üçlü bir süre sohpet etti ve Erbakan’ın yakınlarına taziyede bulundu.

Mekke ve Bosna’dan toprak

Hac protokolü dolayısıyla Suudi Arabistan’a yaptığı ziyareti yarıda kesen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, merhumun dilinden hiç düşürmediği İslam kardeşliğinin bir nişanesi olarak dost ve kardeş İslam ülkelerinden misafirlerin de törene katıldığını belirtti. Görmez daha sonra “Muhterem başbakanımıza, millet büyüğümüze hakkınızı helal ediniz” diyerek 3 kez helallik istedi. İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, rahatsız olduğu için cenazeye tekerlekli sandalyeyle getirildi. Başı ve vücudu bir battaniyeyle sıkıca sarılan Ustaosmanoğlu’nun sandalyesini Cüppeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü sürdü. Cemaat üyeleri protokol bölümüne alındı. Erbakan’ın mezarına Mescid-i Aksa, Mekke, Medine, Semerkand, Buhara, memleketi olan Sinop’un Uzungürgen köyü ve Türkiye’nin değişik illerinden ve Bosna-Hersek’in merhum Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrinden alınan topraklar bırakıldı.

Eşinin yanında

Erbakan, eşi Nermin Erbakan’ın mezarının yanındaki mezarda toprağa verildi. Ağabeyi Kemalettin Erbakan, kızı Zeynep Baykoç ve diğer kızı Elif Altınöz ile torunları mezarlığa geldi. Bu arada, mezarlık duvarından düşerek yaralanan bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.