info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hz. Peygamber Döneminde Yazılmış Kur’an Bulundu

Kur’an’ın ilk yazılı nüshasının Berlin’de bulunduğu söyleniyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Devlet Kütüphanesi'nde, Hz. Peygamber döneminde yazıldığı tahmin edilen Kur'an-ı Kerim sayfaları bulundu.
 
Berlin Devlet Kütüphanesi'nde saklanan ve uzun süreden beri Hz. Peygamber hayatta iken yazıldığı tahmin edilen nüshaların o döneme ait olduğu bilimsel olarak ispatlandı.
 
ZÜRİH'TE İNCELENDİ
 
Zürih'te bir laboratuvarda incelenen, yedi yaprak pergament üzerine yazılmış Kur'an nüshalarının 606 ile 652 arasındaki yıllardan kaldığı belirlendi. 'Maerkische Allgemeine Zeitung' isimli gazetenin haberine göre, Devlet Kütüphanesi basın sözcüsü Jeanette Lamble, nüshaların 'Corpus Coranicusm' isimli geniş boyutlu ve uzun süreli bir araştırma projesi kapsamında, Zürih'teki bir laboratuvarda incelendiğini bildirdi. Bu proje, tüm Avrupa'da bulunan Kur'an-ı Kerim nüshalarını bilimsel olarak inceliyor.
 
KAHİRE'DE YAŞAYAN BİLİM ADAMINA MİRAS KALDI
 
Berlin'deki bu Kur'an nüshalarının yaklaşık yüz yıldan beri Devlet Kütüphanesi'nde bulunduğu belirtiliyor. Mısır'ın başkenti Kahire'de yaşayan bir bilim adamına miras kalan nüshaların, 19. yüzyılın sonları ya da 20. yüzyılın başlarında Almanya'ya getirildiği tahmin ediliyor.