info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İmamoğlu, "İşin Matematiksel Süreci Sona Ermiştir" Dedi

CHP ve Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul`da bazı üst geçitlere asılan Binali Yıldırım`ın kazandığına yönelik pankartlara tepki gösteren İmamoğlu, "Yıldırım`ın yerine ben olsam, adalet duygumla derhal müdahale ederdim" dedi.

İmamoğlu, "Sisteme girilmeyen sandık sayısı 82. Oy farkı şu an 27 bin 806. Kalan sandıklardaki toplam seçmen sayısı ise 24 bin civarında. Yani YSK'nın sayılarına göre artık bu işin matematiksel süreci sona ermiştir” diye konuştu.
 
CHP ve Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. İstanbul'un muhtelif yerlerine asılan Binali Yıldırım'ın kazandığına yönelik pankartlara tepki gösteren İmamoğlu, "Ne yazık ki İstanbul'un sokaklarına caddelerine "Teşekkürler İstanbul", "Gönül Belediyeciliği Kazandı" gibi afişler asılmış durumda. Şu anda yetkisiz olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, siyasi manipülasyona dahil olmuştur. Büyükşehirdeki amirler, emekçilere kötü niyetlerine alet etmektedir. Ben bu talimatı veren kim veya kimler ise, onlar hakkında suç duyurusu bulunacağım. Yapılanları kınıyorum" dedi. 
 
SONUÇLARI AÇIKLADI
 
"Tüm basın kuruluşları AA'nın sonuçlarını takip etmeyi bıraksınlar. Türkiye haritasındaki İstanbul'un rengini kırmızıya çevirsinler" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul ile ilgili son rakamları paylaştı: "Parti olarak biz tüm sandıkları girmiş durumdayız. Bir sandık hariç, 4. milyon 169 bin 206 oy  İmamoğlu, 4 milyon 141 bin 179 oy Binali Yıldırım. Aradaki fark 28 bin 27" ifadelerini kullandı.
 
"YSK'DAKİ FARK DA 27 BİN"
 
İmamoğlu şöyle devam etti, "Ne bir haksız oy benim haneme ne de rakibimiz hanesine yazılsın istemiyorum. Tüm vatandaşlarımıza duyuruyorum şu an YSK'nın yüzde 99.18 oranında sandık girişi yapılmıştır. Halen girişi devam eden Bakırköy, Beylikdüzü gibi oy oranlarımızın yüksek olduğu ilçeler vardır. YSK'nın rakamlarına göre, 4 milyon 136 bin 647 İmamoğlu, 4 milyon 109 bin 209 Binali Yıldırım. YSK'daki fark da 27 bin 417'dir. Dolayısıyla aslında YSK da bizim oylarımızı teyit etmek üzeredir. YSK'da kalan 253 sandık var. Bunların girişini bekleyeceğiz. Belli bir oranda giriş yapıldıktan sonra sizleri tekrar bilgilendireceğim."
 
"TEBRİK EDİLMEYİ BEKLİYORUM"
 
AK Parti ve Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım'a seslenen Ekrem İmamoğlu, "Ben kendilerinin yerinde olsam böyle bir sürece ismimi alet etmezdim. Ben olsam adalet duygumla derhal müdahale ederdim. Müsaade etmezdim. Bu kentin halkı adına söylüyorum ki eğer kazansaydı kendisini tebrik ederim. Ben tebrik etmeyi iyi bilirim. Dolayısıyla bugün tebrik edilmeyi bekliyorum" dedi.
 
"MATEMATİKSEL SÜREÇ SONA ERMİŞTİR"
 
İHA'da yer alan habere göre de ikinci kez açıklamada bulunan ve YSK verilerine göre İstanbul’da sandıkların yüzde 99.74’ünün sisteme girildiğini belirten İmamoğlu, “Sisteme girilmeyen sandık sayısı 82. Oy farkı şu an 27 bin 806. Kalan sandıklardaki toplam seçmen sayısı ise 24 bin civarında. Yani YSK'nın sayılarına göre artık bu işin matematiksel süreci sona ermiştir” diye konuştu.
 
Geçersiz oylar üzerinden bir tartışma çıkarılmaya çalışıldığını söyleyen İmamoğlu, “290 bin geçersiz oy olduğu ve buradan bir şeyler çıkartılabilir mi arayışı içindeler. Burası dipsiz kuyuya döner. Geçersiz oy her seçimde vardır. Bir önceki yerel seçimlerde 422 bin 667 geçersiz oy var. O seçimin kullanılan oy üzerinden geçersiz oy oy oranı yüzde 4.7.” ifadelerini kullandı.
 
İmamoğlu CHP İl Merkezi'nde resmi seçim sonuçlarını bekliyor.