info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstanbul Merkezli 5 Kentte Operasyon: 31 Akademisyene Gözaltı

Ekipler, İstanbul, Tekirdağ, Denizli, Kocaeli ve Kırklareli`de gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyeni gözaltına aldı.

İstanbul merkezli 5 ilde yapılan operasyonlarda aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı. Operasyonda, Fethullah Gülen tarafından okunduğu iddia edilen ve örgüt mensuplarına gönderilen 1 dolarlık 10 adet banknot ele geçirildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması`na (FETÖ/PDY) yönelik çalışma kapsamında, İstanbul Üniversitesi`ndeki 31 akademisyenin terör örgütü adına faaliyette bulunduğunu tespit etti. 

Ekipler, İstanbul, Tekirdağ, Denizli, Kocaeli ve Kırklareli`de gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyeni gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde ve İstanbul Üniversitesi`ndeki odalarında yapılan aramalarda çok sayıda belge, örgütsel doküman, dijital materyaller ile "Fethullah Gülen tarafından okunduktan sonra örgüt mensuplarına gönderildiği ve örgüt üyelerinin birbirlerini tanıyarak konumlarını bilmelerini sağladığı" ileri sürülen 10 adet birer dolarlık banknot ele geçirildi. 

Ele geçirilen dolarların içinde "S" serisindeki banknotların olduğu ve bunun örgüt içindeki üst düzey kişilere verildiği öne sürüldü. Bu arada Konya Selçuk Üniversitesi`nden yapılan yazılı açıklamada, Fethullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik yürütülen çalışmada, 48`i profesör, 37`si doçent olmak üzere 167 akademisyen, 8 fakülte sekreteri, bir daire başkanı ve bir müdürün açığa alındığı belirtildi. 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin de rektörlük tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında açığa alınan tüm personel hakkında idari soruşturma başlatıldığını belirterek, "Bazı öğretim üyeleri ve çalışanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. FETÖ/PDY ile üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen mücadelemiz aynı titizlikle ve kararlılıkla sürdürülecektir" ifadelerini kullandı.