info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstanbul’da Kar Yağışı Ne Zaman Bitecek?

Bugün İstanbul`da dahil olmak üzere tüm Marmara`nın doğusunda yağış var. Yağışlar kar ve karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve yağmur etkisin altında olacak. Hava sıcaklıkları kuzeyde 8-12 derece azalıyor. Diğer bölgelerimizde değişmeyecek. İşte meteoroloji son dakika uyarıları Türkiye'nin ve İstanbul'un 5 günlük hava haritası ve tüm yurtta hava durumu...

Kar İstanbul’u beyaza boyadı. Meteorolojiden son dakika yoğun kar, yağmur, buzlanma ve zirai don uyarıları peş peşe geldi. İşte yurdu esir alan kar ve soğuk hava ile ilgili son gelişmeler ve hava durumu…

İstanbul’da gece başlayan kar yağışı öğle saatlerine kadar yüksek kesimlerde devam edecek. Öğleden sonra İstanbulluları parçalı bulutlu bir hava bekliyor. Sıcaklığın ise 2 derece olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu ( İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir’in kuzeyi ), Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Osmaniye ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:

Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:

Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI:

Bitlis çevrelerinde beklenen kar yağışının akşam saatlerinden sonra yoğun olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI:

Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, zirai don olayı vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI:

Sabah ve gece saatlerinde Trakya, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli, Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif ve orta şiddette zirai don olayı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz’in batısında kuvvetli fırtına; Batı Karadeniz’in doğusunda fırtına bekleniyor.

SAMSUN’DA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Samsun’da görülecek yağışların; bu gece saatlerinden yarın (perşembe) öğle saatlerine kadar doğu kesimlerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur (21-50 Kg/m2), iç kesimlerinde (200 metre ve üzeri rakımlı) yoğun kar (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara (Ani sel, su baskını, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.