info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstanbul`da Şiddetli Deprem! Okullar Tatil Edildi

İstanbul`da saat 13.59 sıralarında kent genelinde hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD`dan alınan alınan ilk bilgiye göre deprem 5.8 büyüklüğünde gerçekleşti.

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.8 olarak revize etti. Deprem nedeniyle itfaiye ve polise çok sayıda ihbar yapıldı. İstanbul Valiliği kentte meydana gelen deprem nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı. Depremin ardından biri 4.4 büyüklüğünde olmak üzere pek çok artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD, 4 ilden 80 kurtarma uzmanının İstanbul'a sevk edildiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi 15.17'de 3.9 büyüklüğünde bir artçı depremin daha olduğunu duyurdu.

7 kilometre derinlikte gerçekleşen depremin merkez üssü Silivri ve Marmara Ereğlisi'nin 20 kilometre açıkları. Sarsıntının meydana geldiği noktanın İstanbul merkezine uzaklığı ise 67 kilometre. Deprem Edirne, Çorlu, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Düzce ve Eskişehir başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Olası ihtiyaca karşı AFAD İstanbul Arama Kurtarma Birliği’ne destek olarak Sakarya, Bursa, Ankara ve Afyonkarahisar’daki dört AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nden 80 AFAD Arama Kurtarma Uzmanı, İstanbul’a sevk edildi. Haberleşme hatlarındaki sorunun giderilmesi için yürütülen çalışma ise sürüyor" denildi.

Açıklamada, "Depremin ardından, en büyüğü 4.1 büyüklüğünde 18 artçı meydana geldi. Olası takviye amacıyla sevk edilen ekipler dışında, Marmara Bölgesi'ndeki AFAD il müdürlüklerinin tamamının yanı sıra AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü, AFAD İzmir ve AFAD Adana Arama Kurtarma Birlikleri teyakkuza geçirildi" denildi.

SARSINTI HARİTASI

Sarsıntının büyüklüğünü 5.7 olarak veren Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin hissedildiği yerlerin haritasını yayınladı. Buna göre, neredeyse tüm Marmara Bölgesi'nin sallandığı görülüyor.