info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İşte Erdoğan ın Kalacağı Blair House

Resmi temasları kapsamında ABD ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyareti boyunca Beyaz Saray ın resmi misafir evi Blair House ta konaklayacak.

Resmi temasları kapsamında ABD'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyareti boyunca Beyaz Saray'ın resmi misafir evi Blair House'ta konaklayacak.

 
Beyaz Saray'ın batısındaki Eisenhower İdari Ofis binası karşısında bulunan ev, 1824 yılında ABD Ordusu'nun 8. Başhekimi Joseph Lovell için inşa edildi. Blair House, daha sonra 1836 yılında 7. ABD Başkanı Andrew Jackson'ın danışmanı ve gazeteci Francis Preston Blair tarafından satın alındı. İsmini de buradan alan misafir evi, 1942'de ABD hükümeti tarafından satın alınarak ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlandı.
 
Blair House'da 14 misafir odası, 9 çalışan odası, 4 yemek odası, 35 banyo, büyük oturma ve konferans salonları, kuru temizlemeci, spor salonu, çiçekçi, kuaför ve bir de profesyonel mutfak bulunuyor. 6 bin 500 metrekarelik alanıyla Beyaz Saray'dan daha büyük olan ev, ABD Başkanı'nın resmi misafirlerinin ikamet etmesi için kullanılıyor.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ABD PROGRAMI
 
Yerel saatle saat 23.00'de Andrews Air Force Base Havaalanı'na inecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD temaslarına yarın Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi inşaatının temel atma törenine katılarak başlayacak. Erdoğan, 16 Mayıs Perşembe günü ABD Başkanı Barack Obama ile görüşecek ve daha sonra ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından Başbakan ve heyeti onuruna düzenlenecek öğle yemeğine katılacak. Başbakan Erdoğan, öğlen yemeğinin ardından da Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile görüşecek. Başbakan, daha sonra ABD Ticaret Odası'nda ABD'li işadamlarıyla yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek ve sonrasında Beyaz Saray'da verilecek özel akşam yemeğine katılacak.
 
Başbakan Erdoğan, 17 Mayıs Cuma günü Brookings Enstitüsü'nde bir konuşma yapacak. Erdoğan, buradaki konuşmasının ardından SETA tarafından düzenlenecek konferansa, sonrasında da Büyükelçilik rezidansında verilecek resepsiyona katılacak. Başbakan akşam saatlerinde de Washington'dan San Francisco'ya geçecek.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mayıs Cumartesi günü Silikon Vadisi'ndeki bazı kuruluşları ziyaret edecek, akabinde de Amerika İslam ve Türk toplumu temsilcilerini kabul edecek. Başbakan Erdoğan, temaslarının ardından 20 Mayıs Pazartesi günü öğle saatlerinde San Francisco'dan hareket ederek Türkiye'ye dönecek.